Vidi II - Fiatal csapatunk tisztességgel helyt állt a bajnoki címért küzdő Veszprémmel szemben

Lencsés Balázs góljával 1-0-ra vezettünk az első félidőben, a második játékrészben két büntetőt is kapott és értékesített a Veszprém, amely elvitte a 3 pontot Székesfehérvárról. 

NB III-as együttesünk vasárnap délelőtt a bajnoki címért küzdő Veszprém csapatát látta vendégül. Imrik László vezetőedző ezúttal a Dala - Gyenti, Urbán, Lencsés, Sabanov - Hodzic, Balogh, Molnár - Csepregi, Tóth, Babos tizenegynek szavazott bizalmat a kezdőben. 

A 8. percben Balázs Zsolt került ziccerbe, a vendégek játékosa azonban éles szögből az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később Gyenti próbálkozott 25 méterről a túloldalon, de lövése célt tévesztett. A 11. percben Tóth Tamás Vid fordult le szépen védőjéről és 14 méterről a bal alsót vette célba, Héninger óriásit védett, a labda szögletre pattant. A sarokrúgást Balogh Máté tekerte remekül kapu elé, Lencsés Balázs jó ütemben érkezett és öt méterről a veszprémi kapuba fejelt (1-0). A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát, de komolyabb gólhelyzetet nem alakítottak ki a veszprémiek. A 39. percben Balázs Zsolt ugyan közelről a kapunkba lőtt, de mindezt lesről tette, így a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben mindkét együttes próbált veszélyeztetni, de az utolsó passzokba hiba csúszott, vagy a védők látták el remekül a feladatukat. A 71. percben Molnár szorításában került a 16-oson belül földre az egyik veszprémi játékos, a játékvezető a büntetőpontra mutatott, a 11-est pedig a komoly NB I-es múlttal rendelkező Iszlai Bence értékesítette (1-1). A 87. percben ismét a földre került a büntetőterületen belül egy vendég játékos, a forgatókönyv pedig ugyanaz volt: a játékvezető a 11-es pontra mutatott, a labda mögé Iszlai állt és bár Dala megérezte, hogy ezúttal középre jön a lövés, nem is mozdult el kapusunk, de végül nem sikerült védenie (1-2). 

A bajnoki címért küzdő Veszprém nagy lépést tett azért, hogy az aranyérem sorsa a saját kezében maradjon, amelyről valószínűleg az utolsó fordulóban megrendezésre kerülő Veszprém - Tatabánya rangadó fog majd dönteni. A mieink pedig ezúttal is nagyot küzdöttek és a harmadik dobogós csapat ellen is úgy szenvedett 2-1-es vereséget, hogy a vezetést mi szereztük meg. Korábban Tatabányán és Nagykanizsán is 1-0-ás előnyből kaptunk ki 2-1-re. Folytatás jövő héten vasárnap a Teskánd otthonában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek