TUDÓSÍTÁS

Történelmi Vidi-győzelem a Groupama Arénában

Csapatunk 379 nap után nyert ismét tétmeccset idegenben.

Vasárnap délután a Vidi az FTC otthonában, a Groupama Arénában lépett pályára. Vezetőedzőnk egy helyen változtatott a múlt heti, Újpest FC elleni győztes kezdőn, Szabó Levente helyett Kastrati kezdett, vagyis az alábbi tizenegy játékos futott ki az Üllői úton a zöld gyepre: Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Flores, Christensen, Katona, Schön - Kastrati, Kodro.

Makreckisé volt az első lövés a meccsen a 3. percben, de nem jelentett veszélyt a kapunkra. Néhány perccel később Tóth öklözte ki Ramirez beadását, az akció végén pedig Traore bombázott éles szögből kapu fölé. A túloldalon Kastrati használta ki majdnem Dibusz és az FTC-védelem bizonytalanságát, az utolsó pillanatban azonban Abena tisztázni tudott a hazai 16-oson belül. A 28. minutumban Marquinhos lövését védte szépen Tóth, a kipattanó után Esiti vette célba a kapunkat 18 méterről, de nem találta azt el. Nem telt el egy perc és mi is veszélyeztettünk, Katona lövését védte Dibusz. Ez a játékrész a két kapus parádés védéseiről marad leginkább emlékezetes, a 32. percben Pesic lövését hárította nagy bravúrral Tóth, majd a másik oldalon Katona léc alá tartó bombáját piszkálta ki Dibusz a léc alól. A szünet előtt nem sokkal Marquinhos is tesztelte Tóth Balázst, de a bal alsó irányába tartó lövést újabb nagy bravúrral hárította kapusunk.

A második félidő elején Pesic zörgette meg a hálónkat, de a hazaiak játékosa leshelyzetből indult, így a gólt a játékvezető nem adta meg. A 65. percben Kalmár szabadrúgásába Kodro tette bele a fejét, de a labda Dibusz kezei között kötött ki. Két perccel később viszont felrobbant a Groupama Aréna tömött vendégszektora, ugyanis Kalmár újabb szabadrúgását követően a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Szabó Levente csúsztatott védhetetlenül a jobb felső sarokba (0-1).

Szabó Levente

#11

Szabó Levente

Támadó

2023-2024 szezon

17 Meccs

4 Gól

894 Játszott perc

A mieink taktikus futballal őrizték az egygólos előnyt, a 83. percben pedig ismét Kalmár veszélyeztetett szabadrúgásból, de a labda ezúttal a sorfalban elakadt. Hősies fehérvári küzdelem zajlott a pályán, a sokak által esélytelennek tartott csapatunk - amely sosem nyert még bajnoki meccset az FTC vendégeként a Groupama Arénában - percekkel a vége előtt győzelemre állt, az FTC pedig mindent egy lapra feltéve rohamozott - mindhiába.

Csapatunk 379 nap után nyert ismét idegenben tétmeccset, méghozzá ott, ahol korábban még sosem sikerült NB I-es bajnokit nyernünk. Szép volt, fiúk! Hajrá, Vidi!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek