TUDÓSÍTÁS

Pont nélkül maradtunk Debrecenben

Csapatunk az első félidőben sok helyzetet dolgozott ki, de gólt a hajrában a DVSC szerzett, így az utolsó fordulóban dől el, hogy 2., 3. vagy 4. helyen végzünk a bajnokságban.

Vasárnap este Debrecenbe látogatott a Vidi az OTP Bank Liga NB I 32. fordulójában. Bartosz Grzelak vezetőedző a Tóth - Bese, Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön - Christensen, Sigér, Csongvai - Katona, Karamoko tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 32. forduló

12 május vasárnap

OTP Bank Liga
Debreceni VSC
  • Dreskovic

1-0

Nagyerdei Stadion Debrecen

Fehérvár FC

Debreceni VSC

Megyeri Balázs - Dzsudzsák Balázs (Romanchuk Oleksandr 85'), Ferenczi János, Szuhodovszki Soma (Loncar Stefan 67'), Dreskovic Meldin, Bárány Donát (Szécsi Márk 67'), Ojediran Hamzat Basit, Vajda Botond (Bódi Ádám 80'), Baranyai Nimród, Lagator Dusan, Domingues Brandon José (Kocsis Dominik 80')

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás, Spandler Csaba, Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Sigér Dávid (Nejc Gradisar 78'), Csongvai Áron, Tobias Christensen - Mamoudou Karamoko (Pető Milán 84'), Katona Mátyás (Nicolas Stefanelli 67')

Játékvezetők
Bognár Tamás

Bognár Tamás

Albert István, Kóbor Péter, Bogár Gergő

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a dinamikus játék az első félidő végéig megmaradt. Dzsudzsák Balázs révén a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, távoliját Csongvai Áron blokkolta. A 6. percben Katona Mátyás remekül ugratta ki Karamokót, aki betört a tizenhatoson belülre, lövését Megyeri Balázs bravúrral védte, a kipattanó Christensen elé került, aki a visszazáró védők gyűrűjében már nem tudott kapura fordulni. A 13. percben jött a következő fehérvári helyzet: Gergényi Bence nagy bedobását Bese Barnabás tovább csúsztatta, Katona fejese a felső lécen csattant. Nem volt megállás, három perccel később Katona tizenhatos bal sarkáról rátűzött labdáját is kiütötte a hazai kapus.

Próbálkozott a DVSC, de a gyors fehérvári ellenakciók veszélyesebbek voltak. A 23. percben Karamoko a bal oldalról befele húzott, lapos lövése nem jelentett gondot Megyerinek. Nem volt megállás, Vajda Botond labdaszerzése következett, szerencsére nem lett nagyobb baj a dologból, Tóth Balázs jól zárta a szöget és hárította az éles szögből leadott lövést. Kőkemény harc volt minden labdáért, Dzsudzsák beívelt szabadrúgását könnyedén húzta le kapusunk. A 30. minutumban négy a hármas kontra végén Schön Szabolcs tört kapura, lövését Megyeri Karamoko elé ütötte, aki tíz méterről nagy helyzetben fölé lőtt. Az első félidőben a debrecenieknél volt többet a labda, de a mieink játéka volt hatékonyabb, ez a helyzetek számában is megmutatkozott.

A szünet után is a mieink alakították ki az első helyzeteket: előbb egy ígéretes kettő-egyes kontrát akasztottak meg a visszazáró hazai védők, akik beérték a cselező Christensent, majd az 50. percben Sigér Dávid remek passza után Karamoko lőtt mellé tíz méterről. A korábbihoz képest lanyhult az iram, a sok szabálytalanság nem kedvezett a folyamatos játéknak. A 63. percben Karamoko nagyot harcolt a labdáért, szabadrúgás lett a jutalma. Csongvai állt a labda mögé, 22 méteres lövése nem sokkal kerülte el a felső sarkot. Egyre feszültebbé vált a csata, a sárga lap is többször előkerült a játékvezető zsebéből. A 76. minutumban Sigér elszáguldott a jobb oldalon, beadását Megyeri kiütötte, majd Christensen lövését is védte a debreceniek legjobbja. A 79. percben jött a hidegzuhany: a hazai szöglet után kifejelt labdát Dreskovic 15 méterről kapásból a hálóba vágta (1-0). Bartosz Grzelak cserékkel frissítette csapatát. A 86. minutumban Szécsi Márk három ember között kibújva célba vette a kaput a 16-oson belülről, Tóth bravúrral védte a lövést.

Az eredmény már nem változott, így az utolsó fordulóban dől el, hogy második, harmadik vagy negyedik helyen zárjuk a 2023/2024-es szezont. Amennyiben a záró fordulóban legyőzzük a Diósgyőrt, akkor biztosan érmet szerez csapatunk.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek