TUDÓSÍTÁS

Vereség Újpesten

A felső lécet és a kapufát is eltaláltuk, valamint érvénytelenített gólt is szereztünk, két gyors hazai találat azonban eldöntötte a mérkőzést.

Vasárnap este csapatunk az Újpest FC otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga NB I 23. fordulójának zárómérkőzésén. Bartosz Grzelak vezetőedző az alábbi kezdőt jelölte ki: Tóth - Bese, Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön - Christensen, Sigér, Katona - Stefanelli, Gradisar.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 23. forduló

3 március vasárnap

Újpest FC
  • Tajti
  • Ambrose

2-0

Szusza Ferenc Stadion Budapest

Fehérvár FC

Újpest FC

Banai Dávid - Albi Doka (Branko Pauljevic 67'), Daviti Kobouri, Mack Luca, Mörschel Heinz (Tajti Mátyás 67'), Keita Aboubakar, Tamás Krisztián (Simon Krisztián 80'), Ognjen Radosevic, Ambrose Peter (Ganea George 84'), Antzoulas Georgios, Ljujic Matija (Csoboth Kevin 67')

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás (Mamoudou Karamoko 79'), Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Tobias Christensen, Sigér Dávid, Katona Mátyás (Pető Milán 79') - Nejc Gradisar, Stefanelli Nicolas (Berki Marcell 88')

Játékvezetők
Bogár Gergő

Bogár Gergő

Vígh-Tarsonyi Gergő, Horváth Zoltán, Antal Péter, Vad II István

A piros-kékben futballozó csapatunk kezdte jobban a mérkőzést, a 11. percben Katona kiugratása után Gradisar lépett ki nagy helyzetben, Banai bravúrral védte a lövést. Három perccel később Christensen kiugratási kísérlete után egy védőről Gradisar elé pattant a labda, támadónk 15 méterről leadott lövése a felső lécet találta el. A mieink veszélyeztettek a folytatásban is, a 18. minutumban Christensen bal oldali szabadrúgása után Serafimov fejelt, Banai védett. Tíz perccel később Sigér szerzett labdát, majd Christensenhez passzolt, aki remek labdával ugratta ki Gradisart. Támadónk megpróbálta kicselezni Banait, aki azonban el tudta ütni a játékszert.

A 33. percben Katona bal oldali beadása suhant el veszélyesen az újpesti kapu előtt. A túloldalon Mack ívelt a tizenhatoson belülre, ahol Radosevicet találta meg, cselét azonban Sigér jól olvasta és mentett, majd Tóth Balázs ölelte magához a labdát. Öt perccel a szünet előtt Mörschel 21 méteres, bal alsó felé tartó lövését ütötte szögletre Tóth Balázs. A sarokrúgásnál Radosevic pörgette tovább a labdát, amibe Mörschel fejelt bele, de szerencsére elvétette a kaput. Kevéssel a félidőt jelző sípszó előtt Ambrose szerzett labdát Serafimov szorításában, amivel ziccerbe került, de Tóth Balázs nagy bravúrral védett.

A szünetben egyik edző sem cserélt, a második játékrész első lehetősége Katona előtt adódott, akinek lövését Banai védte a 49. percben. A 60. minutumban Katona szabadrúgása vágódott le a sorfalról. A 63. percben Gradisar verte meg védőjét, majd értékesítette ziccerét, a játékvezető a VAR-kocsiban ülőkkel közösen azonban úgy döntött, hogy támadónk szabálytalankodott a támadás közben, így érvénytelenítették a találatot.

A 74. percben is közel jártunk a vezető gólhoz: Christensen szabadrúgása kipattant Banairól, az érkező Stefanelli éles szögből leadott lövése a bal oldali kapufáról pattant ki. Két perccel később megszerezte a vezetést az Újpest: Tamás bal oldali beadása után az érkező Tajti lőtte a kapunkba a labdát (1-0). Gyors támadással próbáltunk menni előre az egyenlítésért, azonban egy labdavesztés utáni kontra végén gyorsan megduplázta előnyét a hazai csapat, Csoboth beadását Ambrose értékesítette (2-0).

Vezetőedzőnk a 79. percben Petőt és Karamokót küldte pályára Bese és Katona helyett, majd a 83. minutumban Csoboth lövése kerülte el kapunk jobb oldalát. A 86. percben Pauljevic esett el Karamoko szorításában, a játékvezető tizenegyest ítélt, azonban Tajti büntetőjét, majd a kipattanónál Simon lövését is óriási bravúrral védte Tóth Balázs.

Az utolsó percekben Berkinek volt még egy szöglet utáni, fölé szálló fejese, de az eredmény már nem változott, jövő hét vasárnap a bajnoki címvédő FTC látogat a Sóstói Stadionba.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek