TUDÓSÍTÁS

Döntetlen a ZTE ellen, már a második helyen csapatunk!

Tobias Christensen büntetőből szerzett góljára a hajrában érkezett zalaegerszegi válasz, de az egy pontnak köszönhetően is felléptünk a második helyre.

Vasárnap délután a ZTE FC látogatott a Sóstói Stadionba az OTP Bank Liga NB I 29. fordulójában. Bartosz Grzelak vezetőedző az alábbi tizenegy játékost jelölte a kezdőcsapatba: Tóth - Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön - Christensen, Katona, Sigér - Karamoko, Stefanelli.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 29. forduló

21 április vasárnap

Fehérvár FC
  • Christensen

1-1

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Zalaegerszegi TE FC
  • Safronov

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás, Fiola Attila, Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs (Pető Milán 90') - Tobias Christensen, Sigér Dávid, Katona Mátyás (Nejc Gradisar 83') - Mamoudou Karamoko, Stefanelli Nicolas (Berki Marcell 86')

Zalaegerszegi TE FC

Dombó Dávid - Mim Gergely (Sajbán Máté Mihály 71'), Croizet Yohan (Ubochioma Meschack Izuchukwu 82'), Szendrei Norbert, Sankovic Bojan, Mance Antonio, Medgyes Sinan (Csóka Dániel 71'), Safronov Oleksandr, Evangelou Stefanos, Kiss Bence András (Németh Dániel 82'), Vogyicska Balázs (Bedi Bence 54')

Játékvezetők
Csonka Bence

Csonka Bence

Tóth II. Vencel, Szert Balázs, Rúsz Márton, Vad II. István

Az első lehetőség a 9. percben előttünk adódott, Christensen szöglete után az ide-oda pattogó játékszert Karamoko küldte kapura, Dombó bravúrral tolta ki a gólba tartó labdát. Két perccel később ismét egy sarokrúgás után veszélyeztettünk, Stefanelli megelőzte védőjét, fejesét Dombó szögletre tolta. A 12. percben Christensen adta el a labdát a félpályánál, Mim ugratta ki Mancét szépen, a zalaegerszegi támadó azonban ziccerben kapu mellé lőtt.

Tíz perccel később Gergényi bal oldali beadása Katonát találta üresen a másik oldalon, akinek lövését blokkolták a bekkek, a levágódó labdát Schön küldte újra kapura, ezt Dombó hárította. A 29. minutumban a vendégek legveszélyesebb játékosa, Mance megforgatta a védőjét, veszélyes lövése a rövid sarok mellé szállt. A túloldalon Stefanelli 20 méterről vette célba a kaput, a labda a felső léc fölött hagyta el a játékteret, így az első félidőben nem láthattak gólt a szurkolók.

A második játékrész eleje eseménytelenül telt el, az első helyzetet az 58. percben jegyezhettük fel, ekkor Mance került ziccerbe a 16-oson belül, Fiola jól szorította kifelé, de a csatár így is veszélyes lövéssel kínálta meg Tóthot, aki résen volt és szögletre tolta a rövidbe tartó labdát. Három perccel később egy gyors zalaegerszegi kontra végén Mance húzta vissza a labdát a jobbik lábára, lövése a felső lécről a kapu fölé vágódott. A folytatásban Karamoko egyre veszélyesebben játszott, a 66. percben pedig egy büntetőt harcolt ki: Christensen labdájával indult meg, a kapust is kicselezte, aki elhúzta játékosunk lábát, a játékvezető nem habozott, azonnal a 11-es pontra mutatott. A labda mögé norvég középpályásunk állt és Christensen nagyon higgadtan értékesítette a büntetőt (1-0).

A 77. percben Gergényi nagy bedobása után Sigér bombáját Dombó bravúrral védte, a kipattanóra Stefanelli robbant be, közeli fejese nem talált kaput - óriási lehetőség maradt ki. A 86. percben Németh ívelt kapu elé egy szabadrúgást, Safronov pedig a kapunkba fejelt (1-1). Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, igaz a 93. percben Karamoko előtt még adódott egy nagy helyzet, de csatárunk 13 méterről kapu fölé lőtt.

Csapatunk a megszerzett pontnak köszönhetően megelőzte a tabellán a szombaton vereséget szenvedett Paksot és fellépett a második helyre. Jövő héten vasárnap délután Kisvárdán lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek