STATISZTIKA

Számokban játékosaink ZTE elleni teljesítménye

Passzpontosságban és labdaszerzésekben Nikola Serafimov, a sikeres párharcok tekintetében Sigér Dávid végzett az élen.

A ZTE FC ellen 1-1-re végződött mérkőzés során három belső védőnk labdabiztosan játszott, Nikola Serafimov 95,2%-os, Gergényi Bence 91,8%-os passzpontosságot ért el, míg Fiola Attila az összjátékból is kivette a részét, övé volt a legtöbb átadás a csapatban, 106 passzából 91 volt pontos. Serafimov 9 labdát is visszaszerzett, őt Schön Szabolcs követi ebben a mutatóban 8 labdaszerzéssel.

A zalaegerszegi kontrákat egész meccsen jól szűrtük, ebben a védelem mellett Sigér Dávidnak is nagy szerepe volt, aki párharcai 80%-át vívta meg sikerrel és stabilitást adott a középpályának. Tobias Christensen pontrúgásai és átadásai ezúttal is veszélyesek voltak, magabiztosan értékesítette a megítélt 11-est, 0,86 xG-értékkel ő volt a leggólveszélyesebb játékosunk. A hetek óta remekül futballozó norvég középpályás szezonbeli nyolcadik találatával vezeti csapatunk házi góllövőlistáját. Őt Nicolas Stefanelli követi 0,81 xG-értékkel, aki Mamoudou Karamokóval holtversenyben négyszer próbálkozott kapuralövéssel. Francia támadónk 0,56 xG-mutatója a harmadik legjobb volt a csapatban, különösen a második félidőben játszott gólveszélyesen, a 11-est is ő harcolta ki.

Csapatunk utolsó 5 mérkőzésen veretlen maradt, 11 pont hátrányt dolgozott le a Pakssal szemben, amivel fellépett a második helyre a tabellán.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek