STATISZTIKA

Az MTK elleni győzelmünk számokban

A kapura lövések számában a 2023/2024-es szezon legjobb teljesítményét nyújtotta csapatunk a fővárosi kék-fehérek ellen. Játékosaink statisztikáit az Opta elemzőcég adatainak segítségével néztük meg.

Az MTK Budapest elleni 4-0-s győzelmünk során a legtöbb labdaérintés Gergényi Bence nevéhez fűződött (110), aki Csongvai Áronnal holtversenyben a megnyert párharcok százalékában is élen zárt (66,7-66,7%), őket Schön Szabolcs követi az utóbbi mutatóban (62,5%). Gergényi és Csongvai uralták a légteret is, az összes fejpárbajukat sikerrel vívták meg a mérkőzésen.

A visszaszerzett labdák tekintetében Sigér Dávid zárt az élen (11), őt Schön Szabolcs (7) és Gergényi Bence (6) követi.

A legtöbb nem blokkolt kapuralövéssel Tobias Christensen (4), Csongvai Áron (3) és Katona Mátyás (2) kísérletezett, mindhárman be is vették az MTK Budapest kapuját.

Katona Mátyás nem csak az első találatát szerezte a tavaszi szezonban, de két gólpasszt is adott, mellette Schön Szabolcs és Mamoudou Karamoko is kiosztott a társaknak egy-egy gólt érő átadást.

Mamoudou Karamoko ezúttal nem tudott betalálni, de a várható gólok tekintetében így is az övé volt a legjobb mutató (0,85 xG), a második helyen Katona Mátyás (0,48 xG), míg a harmadikon Tobias Christensen (0,41 xG) végzett.

A 73. percben csereként beállt Pető Milán megszerezte élete első NB I-es gólját, emellett minden szerelési kísérlete sikeres volt, párharcai 100%-át sikerrel vívta meg.

Csapatunk 11-szer találta el az MTK Budapest kapuját, ebben a mutatóban ez volt a 2023/2024-es szezon legjobb teljesítménye.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek