Újra első helyen a Vidi II

Máté korai gólja döntőnek bizonyult, a második félidőben Soós biztosította be a Vidi II győzelmét.

NESS HUNGARY NB II Nyugati-csoport
Videoton FC II - Kozármisleny 2-0 (1-0)
Gólszerző: Máté (4') és Soós (62')

Videoton FC II: Somodi - Margitics, Izing (Papizsanszkij 46'), Papucsek, Fejes - Szolnoki (Kis 46'), Rása, Gyurcsó (Szeleczki 80'), Soós - Móri, Máté

Kozármisleny: Gőcze - Tasselmájre, Asztalos (Erdős 57'), Fellai, Tóth, Koplárovics, Kovács, Tóth, Karacs, Laki (Tóth 69'), Vég (Grósz 54')

Emlékezetes mérkőzést játszott a két csapat ősszel, hiszen a Vidi II 9 emberrel a 90. percben szerzett góllal mentett pontot. Hartyáni Gábor csapata ráadásul nem várta jó előjelekkel ezt a találkozót, ugyanis utóbbi két bajnokiját elveszítette a csapat, a Kozármisleny pedig tavasszal remek formában van, csupán egy döntetlen és egy vereség szerepel a csapat neve mellett a tavaszi tabellán, a többi bajnokijukat megnyerték Koplárovicsék.

A kedvezőtlen előjelek ezúttal a gyakorlatban szerencsére semmit sem jelentettek, Máté már a 4. percben megszerezte a vezetést. Soós ugratta ki remekül a fiatal csatárt, aki előbb kicselezte a kifutó kapust, majd közelről az üres kapuba lőtt (1-0). A gól után enyhe mezőnyfölényben futballoztunk, igazán veszélyes gólhelyzet azonban már egyik oldalon sem alakult ki.

Szünet után, a 48. percben Gyurcsó lőhetett volna gólt, azonban a Móritól kapott remek labdát a jobb kapufa mellé lőtte. A 62. percben Soós gólja végleg eldöntötte a találkozót. Margitics cselezett a 16-oson belül, majd beadás helyett kapura lőtt, Gőcze hatalmas bravúrral szögletre tolta a labdát. A sarokrúgást Gyurcsó ívelte be, Papucsek elé került a labda, önzetlenül tovább passzolta az üresen lévő Soósnak, aki közelről nem hibázott (2-0).
Ezzel el is dőlt a találkozó a vendégek a hátralévő szűk félórában már nem tudtak igazi helyzetet kialakítani, így két vesztes mérkőzés után ismét nyert a Hartyáni-csapat és - ha csak ideiglenesen is - visszavette az első helyet a Gyirmóttól.

Hartyáni Gábor:
"Mindenek előtt ezúton is gratulálni szeretnék a Vidi bajnoki címéhez! Alacsony színvonalú mérkőzést játszottunk a tavasz meglepetéscsapata ellen. Szerencsére ismét a régi Vidi II-t láthatták a nézők a pályán, nyoma sem volt annak a lélektelen játéknak, amit legutóbb Tatabányán tapasztaltam."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek