Vidi II - Gyirmót 0-2 (0-1)

Hartyáni Gábor csapata a játék képe alapján rászolgált volna a döntetlenre. Négy év után ismét NB I-es a PMFC.

NESS HUNGARY NB II Nyugati-csopo

Vidi II - Gyirmót 0-2 (0-1)
Gólszerző: Kozmér (16'), Varga (86')

Vidi II: Somodi - Margitics, Macsicza, Papucsek, Fejes - Szeleczki (Nyilas 42'), Rása, Gyurcsó (Máté 58'), Soós (Kis 79') - Babos, Olasz

Gyirmót: Deli - Tóth B., Tóth N. , Horváth, Laki, Szabó, Bognár, Kozmér, Nagy (Varga 67'), Böjte, Kiss (Czanik 82')

A mérkőzés egyik legnagyobb kérdése az volt, lesz-e ma bajnokavatás az NB II Nyugati-csoportjában? Ehhez az kellett, hogy nyerjen a PMFC Szigetszentmiklóson és mi ne tartsuk itthon a 3 bajnoki pontot. Végül mindkét feltétel teljesült, így 4 év után ismét NB I-es csapata van Pécsnek.

A mérkőzés kezdete előtt már gyülekeztek a viharfelhők a pálya fölött, végül a kezdő sípszóra - hatalmas szélvihar kíséretében - megérkezett az igazi ítéletidő. 10 perc játék után Solymosi játékvezető viharszünetet rendelt el. Körülbelül 10-15 percet állt a játék, ezt követően azonban már ideális időben folytatódhatott a mérkőzés. A találkozó 16. percében aztán büntetőből megszerezte a vezetést a Gyirmót. A gólt követően mezőnyfölényben futballoztak a vendégek, de védelmünk remekül helytállt és nem sikerült újabb gólt szerezniük a kék-sárgáknak. A félidő vége előtt nem sokkal egy sajnálatos sérülés történt, Szeleczki bal bokája fordult alá, valószínűleg a bokaszalagja sérült meg.

Szünet után egyre többet birtokolta tartalékos csapatunk a labdát. Mint ismert Szolnoki és Izing az U19-es válogatottal Törökországban szerepelnek, míg csapatkapitányunk, Móri Tamás múlt héten begyűjtötte ötödik sárgáját. Izinget Macsicza remekül pótolta, a fiatal védő szinte hiba nélkül játszotta végig a mérkőzést. Szolnoki és Móri hiányát azonban már jobban érezni lehetett a középpályán. A második félidő közepén aztán már nem csak a labdabirtoklásban voltunk jobbak, de futószalagon dolgoztuk ki - és sajnos hagytuk is ki - a helyzeteket. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott ziccer megbosszulta magát és a 86. percben egy bombagóllal végleg eldőlt a találkozó.

Összességében fiatal, tartalékos csapatunk tisztességesen helytállt a rutinosabb Gyirmót ellen. Az már biztos, hogy mai vereségünkkel a PMFC bajnok lett, azonban egy kis szerencsével az ezüstérmet még megszerezhetik Máté Janiék, de ha "csak" bronz lesz belőle sem lehet elégedetlen senki, hiszen fantasztikus szezont produkált a Vidi II. Egy hét múlva a BKV otthonában fejezi be a bajnokságot Hartyáni Gábor csapata.

A részletekért olvassa el online-közvetítésünket.

:
"Az első félidőben jobb volt a Gyirmót, ami nem is csoda, hiszen meggyőződésem, hogy jobb játékerőt képviselnek, mint a pécsiek - és ezt nem csak azért mondom, mert a Pécset oda-vissza vertük, míg a Gyirmót ősszel és tavasszal is megvert bennünket. A második félidőben mutatott játékunkkal annak ellenére is elégedett vagyok, hogy rengeteget hibáztak a játékosaim. De volt a csapatban tartás, nem adták fel, azonban ma a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk. Sajnos a szezon végén több alapemberünket is nélkülöznünk kellett, de a fiatal játékosok - Macsicza, Nyilas - remekül helytálltak. Szeretnénk győzelemmel befejezni, ezt az amúgy számunkra nagyon eredményes szezont."


Szerző: Wéninger Ákos

További hírek