Győzelemmel kezdte a szezont NB II-es csapatunk

Máté Janiék Dunaújvárosból hozták haza mindhárom pontot.

NESS HUNGARY NB II NYUGATI-CSOPORT

Dunaújváros Pálhalma ASE - Videoton-Puskás Akadémia 0-1 (0-1) Gólszerző: Babos (26')

Pálhalma: Floaszmann - Kőkuti (Dudás 22'), Salamon, Pénzes, Vaskó, Kóczián, Huber, Berényi, Márki (Kocsis 76'), Nagy (Lázár 65'), Payeta

Videoton-PA: Somodi - Margitics, Milanovic, Vaszicsku, Hidvégi - Macsicza, Soós (Farkas V. 85'), Máté (Orbán 88'), Szakály - Babos, Elek (Jankovics 46')

Nagy érdeklődés mellett, lelkes hazai szurkolók jelenlétében kezdődött Dunaújvárosban az NB II-es újonc és az NB II-es bronzérmes mérkőzése. Hartyáni Gábor Vaszicsku Gergő és Jankovics Zsolt közül végül előbbi játékára szavazott. A mérkőzés első helyzetét a Hartyáni-csapat dolgozta ki, de Szakály Dénes szöglete után Damir Milanovic tizenkét méteres lövése éppen egy játékostársát találta telibe. A huszonhatodik percben már jobban céloztunk: Szakály Dénes cselezgetett, majd Babos Barnabást hozta játékba, aki tizenhét méterről lőtt a jobb alsó sarokba. A hajrában felélénkültek a hazaiak: előbb Vaskó Tamás lőtt mellé, majd a Milanovic szabálytalansága miatt jogosan megítélt szabadrúgást Kóczián Ferenc csavarta kapura, a Papucsek Barna távollétében csapatkapitánnyá előlépett Somodi Bence bravúrral védett.

A második félidőben előbb Máté János elől szabadítottak fel a kapu előterében a hazai védők, majd Szakály Dénes gondolt egy merészet és ötven méterről ívelte a kapura a labdát, melyet a kint álló kapus, Floszmann Tamás hárítani tudott. Öt perccel a lefújás előtt Vaskó József próbálkozott fejessel, de a kísérlet mellé ment. Az utolsó jelenet a mérkőzés legnagyobb helyzete volt: Babos Barnabás a kezdőkörben szerzett labdát, egyedül vezette a labdát Floszmann kapusra, de gól nem született.

Hartyáni Gábor együttese győzelemmel rajtolt a bajnokságban, jövő szombaton Felcsúton az az MTK lesz az ellenfele, amelyik szintén 1-0-ás győzelemmel kezdte a bajnokságot.
(forrás: pfla.hu)


"Soha nem könnyű egy újonc csapat otthonában kezdeni a bajnokságot. A mérkőzés nagy részében mi irányítottuk a játékot, a pályán a mi akaratunk érvényesült. A hazaiak legveszélyesebb fegyvere a pontrúgás volt, azonban nem tudtak gólt szerezni ebből sem. Győzelmünk megérdemelt, mert jobban játszottunk ellenfelünknél."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek