Ezúttal az ETO II-t győzte le Hartyáni Gábor csapata

Kevésbé látványos, de nagyon küzdelmes találkozón nyert 2-0-ra a Vidi II hazai pályán.

NESS Hungary NB II - Nyugati csoport

Vidi II - ETO II 2-0 (0-0) Gólszerző: Olasz (62') és Máté (85')


Vidi II: Somodi - Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Fejes - Rása, Soós (Kis 81'), Gyurcsó, Móri - Babos (Máté 63'), Olasz (Szeleczki 71')

ETO II: Radosavljevic - Arsene (Horváth 78'), Teimuraz (Simon 85'), Berde, Vető, Nyitrai, Domanyik, Nagy, Miklós (Varga 70'), Molnár, Paget

Az ingyenes szurkolói busszal több fiatal Vidi-szurkoló is elutazott Felcsútra. És ha már ott voltak, akkor hangos szurkolással buzdították a Vidi II-t.

Az ETO II nagyon taktikusan és jól játszott, szervezetten védekeztek a zöld-fehérek, ezzel pedig feladták a leckét a Vidi II fiataljainak. Az első félidőben csupán kisebb helyzeteket tudott kialakítani Hartyáni Gábor csapata,  sőt a 37. percben majdnem megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Molnár 20 méterről a jobb kapufát találta telibe, így 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a játékosok.

A második játékrészben kétszer is sikerült bevenni a győriek kapuját. A 62. percben egy szép Olasz-Móri-Olasz kényszerítőt követően 14 méterről a felső lécet találta el Olasz, a labda azonban a gólvonal mögé pattant. A vendégek hevesen reklamáltak, mondván nem volt gól, de végül az asszisztens jelezte a játékvezetőnek, hogy érvényes találat született, a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant (1-0).
A mérkőzés vége előtt 5 perccel Máté állította be a végeredményt. Kis két szép csellel becsapta védőjét majd a szélen Gyurcsót hozta játékba, aki tökéletesen ívelt a kapu elé, és a csereként pályára lépő Máté a kapuba rúgta a labdát (2-0).  Ez a gól volt a Vidi II 50. találata ebben a szezonban.

A Vidi II egy küzdelmes mérkőzésen, megérdemelt győzelmet szerzett. A Gyirmót nagy meglepetésre hazai pályán csak a 93. percben szerzett góllal tudta legyőzni a Barcsot 1-0-ra, ez azonban azt jelenti, hogy előnyünk továbbra is 1 pont a tabellán.


"Küzdelmes, nehéz mérkőzést játszottunk a szervezetten és taktikusan focizó ETO II ellen. A pécsi meccs után ez volt a második legnehezebb győzelmünk, ezért nagyon büszke vagyok a játékosaimra. A siker egyik kulcsa ismét az volt, hogy nem kaptunk gólt. Ez pedig a csapat védekezését dicséri."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek