NB II - Olasz keretbe foglalta az őszi szezont

"Dini" az első fordulóban az első Vidi II gólt szerezte  Ajkán, majd az utolsó forduló utolsó két Vidi II gólja is az ő nevéhez fűződik.

(Videó - PTV, www.pfla.hu)

Ezúttal is nehéz mérkőzés várt Hartyáni Gábor csapatára, hiszen Présinger, Szolnoki, Papizsanszkij Soós és Baracskai sem állt a mester rendelkezésére. Pré és Szoszo vasárnap a Vidi keretét fogják erősíteni, Papizsanszkij, Soós és Baracskai pedig sérülésekkel bajlódnak. Ponczók ugyan helyet foglalt a kispadon - sőt az utolsó 10 percben pályára is lépett - de érdemben nem segíthetett, hiszen hétfőn és szerdán is pályára lépett az U19-ben és szombaton is mérkőzés vár rá az ifiben.
A mérkőzés esős időben kezdődött, ennek megfelelően a pálya talaja elég mély volt. De butaság lenne az időjárásra fogni a visszafogottabb első félidei teljesítményt. Ellenfelünk masszív, rutinos játékosokból állt, akik remekül megszűrték a középpályán kibontakozó támadásainkat. 15 percet kellett várni az első lehetőségre, ekkor Kis ugratta ki Gyurcsót és a Vidi II őszi gólkirálya megszerezhette volna hetedik bajnoki gólját is, de nem sikerült a rutinos - korábbi válogatott kerettag - hálóőrt becsapnia.
Az első félidőt igazi helyzet nélkül futballozta végig a két csapat.
A szünetben aztán igazi szupercsere történt. Ezúttal azonban nem a második félidőben pályára lépő Máté jelentette a szupercserét, mint a Tatabánya ellen, hanem Olasz Dini "csuka-cseréje". A Vidi II támadója a jól megszokott sárga lábbelijét cserélte le arra a fehér színű stoplisra, amit az edzéseken szokott használni.
A csere olyannyira bejött, hogy a második félidő második percében gólt szerzett Fejes András kitűnő passza után Olasz. Az 53. percben megfogyatkoztak a vendégek, amikor a gólhelyzetben lévő Mátét rúgta fel utolsó emberként Fazakas. A szabadrúgást 17 méterről Máté tekerte el a sorfal fölött, a labda a felső lécen csattant. A 63. percben Olasz újabb gólt szerzett a fehér edzőcipőjében. Történt ugyanis, hogy Gyurcsó tekert kapura szélről egy szabadrúgást, amit Máté fejjel kapura csúsztatott. Vezér ezt még védeni tudta, de a kipattanót Olasz közelről értékesítette.
A 66. percben ritkán látható esemény történt - a pálya szélén. Az egyik melegítő tartalék játékos valószínűleg megsértette a partjelzőt, aki jelezte ezt a játékvezetőnek - ismét villant a piros lap, de a kiállítást követően nem csökkent tovább a vendégek létszáma. Az utolsó 20 percben mindkét csapat több helyzetet alakított ki, de míg nálunk a védelem remekelt, addig a túloldalon annak köszönhették, hogy nem kaptak újabb gólt, hogy a támadóink nem koncentráltak a befejezésnél. Ettől függetlenül minden elismerést megérdemel a csapat. Remek őszt produkált Hartyáni Gábor csapata. SZÉP VOLT FIÚK!

A részletekért olvassa el ONLINE közvetítésünket!

Hartyáni Gábor:
Gratulálok a csapatomnak a kiváló őszi teljesítményhez! A mai is egy nehéz mérkőzés volt, de sikerült megszereznünk a győzelmet egy rutinos BKV ellen. Mindenképp ki kell emelnem Ízing Martin teljesítményét, aki az utóbbi időben rendre szenzációsan játszott. Ezúttal is a mezőny legjobbja volt. Dicséretet érdemel még Papucsek, akinek több remek szerelése is volt ezen a mérkőzésen és természetesen Olasz eredményességével is elégedett vagyok, úgy látszik a szünetben megtalálta a góllövő cipőjét - szó szerint.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek