VIDI-ZTE

Drámai meccsen pontmentés a hajrában

Emberhátrányban tartottuk itthon az egyik pontot a Zalaegerszeg ellen.

Vasárnap délután a ZTE FC látogatott a Sóstói Stadionba. Vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak az alábbi összeállításban küldte pályára csapatunkat: Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Fiola - Bese, Flores, Kalmár, Katona, Gergényi - Karamoko, Kodro.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott az 5. percben, Mim Gergely beadása után Mance lövését védte Tóth, majd Croizet durrantotta kapu fölé a kipattanót 18-ról. A 12. percben ismét kapusunknak akadt dolga, Mance 14 méterről, éles szögből lőtt, Tóth Balázs ki tudta ütni a labdát. A túloldalon Kalmár szabadrúgását öklözte ki a mezőnybe Senkó, a kipattanót Deybi Flores lőtte kapu fölé.

A 32. percben Kalmár vette célba a hosszú felsőt szabadrúgásból, de a vendégek kapusa védeni tudott. A 34. minutumban megszereztük a vezetést, Kalmár nagyszerű szögletét Karamoko juttatta közelről a ZTE kapujába (1-0).

Mamoudou Karamoko

#70

Mamoudou Karamoko

Támadó

2023-2024 szezon

19 Meccs

5 Gól

699 Játszott perc

A szünet előtt öt perccel Mance csúsztatta kapu mellé Várkonyi beadását. A 43. percben Croizet gurított le egy szabadrúgást Szendreinek, aki nagy erővel, laposan lőtt, Tóth lábbal védett, így egygólos Vidi-előnnyel vonulhattak a csapatok a félidei pihenőre.

A második félidő elején gyorsan egyenlített a ZTE, Croizet Bedi passzát lőtte be 13 méterről a kapunkba (1-1). Az 54. percben Mance lőtt 16-ról kapu mellé. A 61. percben megfogyatkoztunk, Fiola szabálytalankodott Vad II István és a VAR szerint a gólhelyzetben lévő Szendreivel szemben, a megítélt szabadrúgást pedig Croizet a lécre lőtte. A 64. percben ismét megszereztük a vezetést, Kalmár távoli szabadrúgását követően talált utat a labda a zalaegerszegi csapat kapujába (2-1).

Kalmár Zsolt

#13

Kalmár Zsolt

Középpályás

2023-2024 szezon

12 Meccs

3 Gól

786 Játszott perc

A 70. minutumban szöglet után egyenlített a ZTE, a görög hátvéd, Evangelou fejelt a hálóba, miután kicsit megtámaszkodott Csongvain (2-2). A 78. percben pedig a vezetést is megszerezte a vendég csapat, Bese kezezése után 11-est ítélt a játékvezető. A labda mögé Mance állt, lövését Tóth védte, de kapusunk elmozdult a gólvonalról, ezért meg kellett ismételni a büntetőt. Az ismétlést az a Spoljaric végezte el, aki a két tizenegyes között állt be csereként, és ő már nem hibázott (2-3).

A 11 perces hosszabbítás 3. percében Meshack lőtt a kapunkba, de mindezt leshelyzetből indulva tette, így maradt a 2-3. A 99. percben Senkó kétszer is rossz helyre öklözte a labdát egy szöglet után, Spandler még kapufára fejelt, de Szabó Levente már a kapuba juttatta a játékszert (3-3).

Szabó Levente

#11

Szabó Levente

Támadó

2023-2024 szezon

17 Meccs

4 Gól

894 Játszott perc

Rendkívül érdekes és izgalmas találkozón tartottuk itthon az egyik bajnoki pontot a ZTE FC ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek