Tizenegyesekkel jutottunk tovább

Unalmas mérkőzésen, gyengén játszottunk, hosszabbítás után végül büntetőkkel továbbjutottunk.

Magyar Kupa

Csepel - Videoton-Puskás Akadémia 0-0 tizenegyesekkel: 4-5 Gólszerzőink büntetőből: Szakály, Macsicza, Papucsek, Máté, Soós

Csepel: Bongó - Németh, Haraszkó, Sarnyai, Horváth - Vinczellér (Plausin 81'), Vejmola (Tőke 103'), Krupár, Süveges (Bozsik 71') - Németh, Maczó

Videoton-PA: Somodi - Vaszicsku (Farkas V. 65'), Macsicza, Papucsek, Jankovics (Gajdos 72'), - Milanovic, Soós, Margitics, Szakály - Babos, Elek (Máté 114')

A kezdő sípszó előtt Palesztína magyarországi nagykövete, Abdel Razek Ahmed is köszöntötte a résztvevő csapatokat, majd a himnusz hangjai csendültek fel. Sőt, a kezdőrúgás előtt még galambreptetés is volt a csepeli pályán, tehát a házigazda igazán megadta a módját a Magyar Kupa-meccsnek. Hartyáni Gábor létszámhiánnyal küszködő csapatához az utolsó pillanatban csatlakozott az U18-as Gajdos Zsolt, aki a cserepadon foglalt helyet.

Közepes iramban kezdődött a meccs, az első félidőben valamivel többet kezdeményeztünk. A legveszélyesebb helyzetünk előtt Jankovics Zsolt passzolt Soós Jánoshoz, de a lövéséből nem lett nagyobb veszély. A fordulás után Elek Bence kétszer is és Papucsek Barna járt közel a gólszerzéshez, sőt, Macsicza Dávid gólt fejelt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A rendes játékidő után következett a hosszabbítás, ahol is lábra kapott a Csepel, többször is éles helyzetekben kellett tisztáznunk a kapunk előtt. Végül maradt a gól nélküli állás. Jöhettek a 11-esek. Az első sorozatban Babos Barnabás hibázott, majd a többiek Máté János, Macsicza Dávid, Szakály Dénes, Soós János és Papucsek Barna jól céloztak, a Csepel az ötödik sorozatban rontott, a hazai végrehajtó lövését Somodi Bence védte, az utolsó csepeli játékos pedig fölé lőtt, így hatalmas küzdelemben Hartyáni Gábor együttese 5-4-re győzött és várhatja a következő fordulót.

(forrás: pfla.hu)

:
"Ez volt az a meccs, ahol csak a továbbjutással lehetek elégedett. Sokat kell még - főleg fejben - javulnunk a jövő heti NB II-es szezonkezdetig."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek