Tavasszal egyelőre gyengélkedik Lipcsei csapata

Ráadásul a korábbi ferencvárosi közönségkedvencet, Lipcsei Pétert három NB II-es bajnokiról tiltották el, igaz ellenünk már újra ott lehet a kispadon.

Legutóbb óriási harcot hozott a két csapat felcsúti randevúja, amit végül 1-0-ra megnyertünk Gyurcsó remek góljával. A képen Margitics harcol ellenfelével.

A zöld-fehérek második csapata az őszi szezont 24 ponttal a hatodik helyen zárta, vagyis két hellyel előttünk, 4 ponttal többet gyűjtve. A tavaszi szezon első mérkőzését a Baja ellen elhalasztották, így eddig csupán öt bajnokit játszottak. Egy döntetlen mellett három alkalommal szenvedtek vereséget, és csupán egyszer - épp a legutóbbi fordulóban - sikerült nyerniük, hazai pályán verték 2-1-re a kieső helyen lévő Budaörsöt. Jelenleg az FTC II-nek 28 pontja van, nekünk 27, vagyis egy győzelem esetén megelőzhetjük őket.

A 17. fordulóban a Veszprém nyert 3-1-re az Üllői úton. Ezen a mérkőzésen Lipcseit és pályaedzőjét Milanovics Dejant is kiállította a játékvezető. Lipcseit végül három, míg segítőjét egy bajnoki mérkőzésről tiltotta el a Szövetség. Vagyis a Ferencváros korábbi közönségkedvence ellenünk már ismét ott lehet csapata kispadján.

Érdekesség, hogy a Ferencváros első csapatából az elmúlt hetekben többen is az NB II-es együttesben szerepeltek. Maróti 3 alkalommal is a tartalékok közt szerepelt, de Oláh is inkább csak Lipcsei csapatában kap bizonyítási lehetőséget tavasszal. Az ősszel ellenünk mesterhármast szerző Abdi viszont csak egy alkalommal szerepelt a második csapatban a tavaszi szezonban, így kicsi arra az esély, hogy ő megnehezítse a dolgunkat vasárnap délután. Azonban Maróti és Oláh is nagy rutinnal rendelkeznek, a kispadra visszatérő vezetőedző pedig fanatizmusával tüzelheti fel játékosait, szóval a gyengébb tavaszi eredmények ellenére sem vár könnyű mérkőzés Hartyáni Gábor csapatára.

A Videoton-PA - FTC II NB II-es rangadó vasárnap 18 órakor kezdődik Felcsúton. A meccsről 17.30-tól online-közvetítést olvashatnak honlapunkon!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek