A szerencsésebb csapat nyert

Egyenlő erők küzdelme után egy nagyon harcos, de nem túl látványos meccsen, az utolsó 10 percben lőtt góllal nyert a Fradi.

Videoton-Puskás Akadémia - Ferencváros II 0-1 (0-1)
Felcsút: 200 néző
Játékvezető: Erdős József Asszisztensek: Péter Tamás, Horváth Zoltán
Videoton-PA: Czirjék - Margitics, Vaszicsku, Apostolopoulos, Farkas N. - Macsicza (Elek '84), Király (Varga '61), Soós, Molnár (Balog '61) - Máté, Jeff Silva
Ferencváros II: Hermány - Papp (Kleizer '46), Batik, Vattai, Peszmeg - Nyilasi (Holman '56), Vass, Fülöp, Tóth - Abdi, Varga (Mohácsi '86)
Gólszerző: Kleizer ('82)
Sárga lap: Soós ('22), Varga T. ('74) - Kleizer ('82)

Remek hírek érkeztek a mérkőzés előtt, hiszen a Puskás-Suzuki Kupa vasárnapi mérkőzésén a Panathinaikosz 3-2-re megverte a Real Madridot, így a Videoton-Puskás Akadémia csapata csoportelső lett, és az első helyért játszhat hétfőn a Honvéd ellen.

Nagyon hidegben és erős szélben kezdődött a találkozó, ami előtt mindössze egy hellyel állt előttünk a Ferencváros. Felváltva alakultak ki kisebb helyzetek, az első nagyobb a vendégek előtt adódott, egy beadás után Vattai pörgetett kapura, Czirjék óriásit védett. Jeff Silva bal oldali elfutásai és Máté szabadrúgásai jelentettek eseményt a mérkőzés közepén, majd lassan átvettük az irányítást, de ez nagy lehetőségekben nem mutatkozott meg, így gól nélkül vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben tovább folytatódott a harcos, kemény, de nem durva meccs. Az 57. percben Varga teljesen egyedül léphetett ki a védőink között, jól is lőtt, de Czirjék fantasztikusan védett. A 61. percben első NB II-es mérkőzésén lépett pályára csapatunkban Varga Tamás. Ugyanúgy helyzetek nélkül ment el a második félidő közepe, mint az elsőé, aztán úgy tűnt, eldönthetjük a meccset. Előbb Vaszicsku, majd Soós került a kapu elé, egyik lehetőségből sem lett azonban gól. Mikor már valószínűsíteni lehetett, hogy amelyik csapat gólt szerez, megnyeri a mérkőzést, egy bal oldali beadás átszállt a védőink felett, és a hosszún tartózkodó Kleizer az 5-ös sarkáról a kapuba bombázott. Az utolsó 10 percben mentünk előre, a hosszabbításban két szögletet is rúghattunk, de a gól nem jött össze. Nem túl látványos, ám annál küzdelmesebb mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert. 


Egy tipikus x-es mérkőzés volt. A legnagyobb gondot az okozza a csapatnál, hogy vajon tudunk-e gólt szerezni az adott mérkőzésen, ugyanis nagyon kevés helyzetet alakítunk ki, és ezeket kellene nagy százalékban kihasználni a győzelmekhez, ám ez nem sikerült. Dolgozunk tovább, és bízunk benne, hogy a hátralévő fordulókban lesz eredménye a munkánknak.

Szerző: Acsai N. Ferenc

További hírek