OTP Bank Liga

Negyedszer győzhetünk a Pápa ellen ebben a szezonban

Az utóbbi hetek jó teljesítményének köszönhetően immár nyugodtan, a kieséstől megmenekülve készülhetnek a vasárnapi bajnokira a pápaiak.

A Lombard Pápa meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt tavasszal, ezért nem meglepő, hogy csak az elmúlt forduló után vált véglegessé, hogy jövőre is az NB I-ben folytatják majd. A 2012-es bajnoki sorozatot jól kezdték, hiszen 1-0-ra legyőzték hazai pályán a Paksot, de utána öt fordulón keresztül nem nyertek, háromszor vereséget szenvedtek és két döntetlent játszottak. Ekkor (április elején) mindössze 2 ponttal előzték meg a kieső helyen álló Vasast.

NYOLCSZOR ZSINÓRBAN
A Lombard Pápa ellen eddig kilenc
bajnokit játszottunk, melyeken 20 gólt lőttünk és 9-et kaptunk. A két csapat első összecsapásán 2-2-es döntetlen született Pápán, azóta viszont nyolcszor nyertünk zsinórban, legtöbbször 2-1 arányban.

Az azóta eltelt öt hétben viszont három győzelem mellett, egyszer ikszeltek és csak egyszer kaptak ki. Azzal pedig, hogy az angyalföldiektől időközben 2 pontot levontak, no meg azért is mert a Vasas mindössze 4 pontot szerzett, míg ők 10-et az említett előző 5 fordulóban, megmenekültek a kieséstől. Eddigi 28 mérkőzésükön mindössze 26 gólt lőttek, ami a már hetekkel ezelőtt kiesett ZTE által szerzetteknél csak hárommal több, viszont kapott gólok tekintetében kilenc csapat is rosszabb náluk, például az egyaránt a negyedik helyért küzdő Kecskemét és Paks is. A pápai keret legeredményesebb játékosa Lovrencsics Gergő hét góllal, utána két olyan játékos következik, akik már nem tagjai a csapatnak. Goran Maric és Ferenczi István még ősszel szerezték góljaikat, előbbi hatot, utóbbi négyet.

A Lombard mestere épp ellenünk debütált NB I-es vezetőedzőként a 14. fordulóban, amikor Alves kettő és Nikolics egy góljával győztünk Pápán tavaly október végén. A két csapat tavasszal is találkozott már a Ligakupa elődöntőjében, amikor kettős győzelemmel, 4-0-ás gólkülönbséggel búcsúztattuk a pápaiakat, és később megnyertük a kupát.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek