ELLENFÉL-LES

A nyolcadik helyezett ZTE FC látogat vasárnap Sóstóra

A szezonban eddig kétszer játszottunk a ZTE-vel, hazai pályán 3-3-as döntetlen született, idegenben pedig 3-1-re kikaptunk. 

Vasárnap 16 órakor 93. alkalommal mérkőzünk meg az élvonalban a ZTE FC-vel. Az eddigi 92 meccsből 41-et megnyertünk, 26 döntetlen mellett 25 zalai siker született. A gólkülönbség 154-107 a javunkra, ami majdnem hármas átlagot jelent meccsenként.

A ZTE FC Boér Gábor vezetőedző irányításával kezdte el a 2023/2024-es szezont, azonban a gyenge szereplés miatt tavaly novemberben, az MTK elleni idegenbeli vereséget követően váltás történt az edzői poszton, Boért a korábban a Vidit is irányító Márton Gábor váltotta a kispadon. Irányításával hét győzelem, három döntetlen és öt vereség a zalaiak mérlege. A kék-fehérek 28 forduló után 10 győzelemmel, 5 döntetlennel és 13 vereséggel a nyolcadik helyről várják a vasárnapi mérkőzést.

A ZTE a legutóbbi fordulóban egy fordulatos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett az FTC-től hazai pályán úgy, hogy a bajnoki címvédő már 2-0-ra is vezetett, a hazaiaknak sikerült egyenlíteniük, de a 98. percben megszerezte a fővárosi csapat a három pontot érő győztes gólt.

A ZTE FC legeredményesebb játékosa a 15 gólos Antonio Mance.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek