ELLENFÉL-LES

Vasárnap a kieső helyen álló Kisvárda otthonában lépünk pályára

Csapatunk következő ellenfele a bajnokságban a 11. helyen álló Kisvárda lesz, amely kedden alulmaradt a Paks elleni kupaelődöntőben.

Vasárnap 15:15-kor a kieső pozícióban lévő, 11. helyen álló Kisvárda otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 18. egymás elleni NB I-es bajnokija. Az eddigi 17 találkozóból 11-et megnyertünk, 3 döntetlen mellett 3 alkalommal vereséget szenvedtünk. A gólkülönbség 37-17 a javunkra. A Kisvárda pályaválasztása mellett ez lesz a 9. bajnokink, az eddigi 8 meccsből 2 Vidi-győzelem mellett 3 döntetlen és 3 vereség született.

A Kisvárda még Milos Kruscic irányításával kezdte a bajnokságot, ráadásul nem is rosszul, hiszen az 1. fordulóban a ZTE FC otthonában nyert 2-0-ra. Kruscic azonban hamar távozott, a 7. fordulóban már Mátyus János vezetésével lépett pályára a Kisvárda a Groupama Arénában. Mátyus sem maradt sokáig Kisvárdán, mindössze hét alkalommal ült NB I-es bajnokin a csapat kispadján, őt Feczkó Tamás váltotta tavaly novemberben. Irányításával ötször nyert, kilencszer kikapott, háromszor pedig döntetlent játszott vasárnapi ellenfelünk, amelynek már kevés esélye maradt a bennmaradásra.

A MOL Magyar Kupában viszont a döntőbe jutásért játszott kedden este a Kisvárda a Paks otthonában, ahol 2-1-es vereséget szenvedett vasárnapi ellenfelünk.

A Kisvárda legeredményesebb játékosa a bajnokságban a hatgólos Jasmin Mesanovic.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek