ELLENFÉL-LES

Az újoncként hatodik helyezett MTK látogat Sóstóra

Pénteki ellenfelünk elmúlt öt bajnokijából kettőt megnyert, kétszer döntetlent játszott és egy vereséget szenvedett.

Pénteken 20 órakor 108. alkalommal találkozunk az MTK-val az élvonalban. Az eddigi 107 NB I-es bajnokiból 45-öt megnyertünk, 22 döntetlen mellett 40 fővárosi siker született. A gólkülönbség 166-131 a javunkra.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 31. forduló

3 május péntek

Fehérvár FC
  • Katona
  • Christensen
  • Csongvai
  • Pető

4-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

MTK Budapest

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás, Spandler Csaba, Nikola Serafimov (Simut Mario 59'), Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Sigér Dávid, Csongvai Áron (Stefanelli Nicolas 74'), Tobias Christensen (Berki Marcell 74') - Mamoudou Karamoko (Nejc Gradisar 86'), Katona Mátyás (Pető Milán 74')

MTK Budapest

Rácz Gergő - Varju Benedek, Antonov Nemanja (Kovács Patrik 75'), Nagy Zsombor, Kata Mihály, Bognár István (Stieber Zoltán 65'), Horváth Artúr (Végh Bence 87'), Németh Krisztián (Jurina Marin 65'), Kocsis Gergő Bence, Hej Viktor (Kovács Mátyás 46'), Kádár Tamás

Játékvezetők
Erdös József

Erdös József

Horváth Zoltán, Berényi Ákos, Urbán Eszter, Bognár Tamás

Az MTK Budapest a 2022/2023-as szezonban az NB II-ben szerepelt és a DVTK mögött a második helyen végzett, így a kiesés utáni évben azonnal sikerült visszajutnia a legjobbak közé a fővárosi kék-fehér együttesnek. Horváth Dávid újonc csapata annak ellenére is ott van a hatodik helyen a tabellán, hogy ebben a szezonban már négy komolyabb vereségbe is beleszaladt - kétszer az FTC, kétszer a PAFC ellen (MTK - FTC 1-6, MTK-PAFC 0-5, FTC - MTK 5-1, PAFC - MTK 6-1).

Mi ebben a szezonban mindkét eddigi MTK Budapest elleni bajnokinkat megnyertük, hazai pályán 3-0-ra, a Hungária körúton pedig 2-0-ra tudtunk nyerni. A kék-fehérek kapták a bajnokságban a negyedik legtöbb gólt (54-et) az Újpest, a ZTE és a Mezőkövesd után, mi viszont az FTC után a második legtöbbet szereztük (51-et).

A legutolsó öt bajnokiján 8 pontot gyűjtött pénteki ellenfelünk, csak a bajnok FTC-től szenvedett vereséget az MTK (1-2), míg a DVSC és az Újpest otthonában is 2-1-re nyerni tudott, a Kecskeméttel és a DVTK-val pedig döntetlent játszott hazai környezetben.

Az MTK Budapest legeredményesebb játékosa a bajnokságban a kilenc gólos Bognár István.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek