ELLENFÉL-LES

A magyar rekordbajnok otthonába látogatunk vasárnap

Vasárnap 17:45-kor lépünk pályára a 35-szörös magyar bajnok Ferencváros otthonában, ahol legutóbb mindhárom bajnoki pontot sikerült megszereznünk.

Október 20-án 17:45-kor 114. alkalommal mérkőzünk meg az FTC-vel az élvonalban. Az eddigi 113 egymás elleni bajnokiból az FTC 54-et nyert meg, 31 döntetlen mellett 28-szor mi hagytuk el győztesen a pályát. A gólkülönbség 184-121 a fővárosi csapat javára, ez meccsenként majdnem háromgólos átlagot jelent. Az FTC pályaválasztása mellett a vasárnapi lesz az 55. NB I-es bajnokink, 31-szer a zöld-fehérek nyertek, 10 döntetlen mellett 13 alkalommal mi ünnepelhettünk. Legutóbb tavaly novemberben a csereként beálló Szabó Levente góljával 1-0-ra nyertünk a Groupama Arénában.

Az FTC az idei szezonban zsinórban hatodik alkalommal jutott túl európai nemzetközi kupasorozat selejtezősorozatán és a megújult Európa Liga főtábláján szerepel ősszel. Eddig két mérkőzésen van túl az FTC, az Anderlechttől idegenben, a Tottenhamtől pedig hazai pályán kapott ki 2-1-re. A folytatásban a Groupama Arénában fogadják még az OGC Nice-t, a Malmö-t és a AZ Alkmaar-t, míg idegenben a Dinamo Kijev, a PAOK és az Eintracht Frankfurt ellen mérkőznek meg.

A bajnokságot címvédőhöz méltó magabiztossággal kezdte a Ferencváros, az első három bajnokiján gólt sem kapott vasárnapi ellenfelünk (FTC - KTE 1-0, DVTK - FTC 0-2, FTC - Újpest 1-0). A folytatásban a Nyíregyházát (2-1), az MTK-t (3-1) és a Puskás Akadémia FC-t (3-0) is magabiztosan győzte le a rekordbajnok. Az előző fordulóban aztán a mumusnak számító Paks otthonában sima 3-1-es vereséget szenvedett Jansen Pascal csapata, amely hozzánk hasonlóan magabiztosan jutott viszont tovább a MOL Magyar Kupában, miután 3-0-ra nyert az NB II-es Budafok otthonában.

Az FTC legeredményesebb játékosa - 4 találattal - a bajnokságban a brazil Matheus Saldanha.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek