TUDÓSÍTÁS

Tisztes helytállás, de kétgólos vereség az Üllői úton

Az FTC egy első félidei Saldanha-góllal és Kady Borges 56. percben, tizenegyesből szerzett találatával otthon tartotta a három pontot a nagyot küzdő és kétszer a kapufát is eltaláló csapatunkkal szemben.

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a bajnok Ferencváros otthonába látogatott csapatunk. Pető Tamás vezetőedző a Dala – Simut, Huszti, Serafimov, Spandler, Holender – Kovács M., Csongvai, Bedi, Szabó B. – Gradisar tizeneggyel kezdte a mérkőzést. Pető Milán megfázás miatt maradt ki a keretből. Játékosaink fekete karszalagot viselve tisztelegtek a héten elhunyt Kozma Imre atya emléke előtt.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 10. forduló

20 október vasárnap

Ferencvárosi TC
  • Saldanha
  • Kady

2-0

Groupama Aréna Budapest

Fehérvár FC

Ferencvárosi TC

Dibusz Dénes - Gartenmann Stefan, Kady Borges (Misidjan Virgil 66'), Saldanha Matheus (Varga Barnabás 66'), Civic Eldar, Traore Adama (Zachariassen Kristoffer 73'), Kehinde Tosin, Makreckis Cebralis, Cisse Ibrahim, Habib Maiga (Abu Fani 46'), Rommens Philippe

Fehérvár FC

Dala Martin - Simut Mario (Kovács Patrik 76'), Huszti András, Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Holender Filip - Kovács Mátyás (Nicolas Stefanelli 59'), Csongvai Áron, Bedi Bence (Katona Mátyás 83'), Szabó Bálint (Kalmár Zsolt 76') - Nejc Gradisar

Játékvezetők
Antal Péter

Antal Péter

Vígh-Tarsonyi Gergő, Bornemissza Norbert, Káprály Mihály, Bogár Gergő

A meccs elején Habib Maiga esett nagyot, érkezett az orvosi stáb, a középpályás végül folytatni tudta a játékot. Bátran kezdtük az összecsapást, előbb Simut, majd kétszer Kovács Mátyás is célba vette a kaput, az első tíz percben két Vidi-szögletet is feljegyezhettünk.

A hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, de a szervezett védelmünkön nem jutottak túl. A 22. percben aztán Traoré lépett be a 16-oson belülre, visszacsel után lőtt, Dala bravúrral kiütötte a labdát. Egy perccel később megszerezte a vezetést a rekordbajnok: elvétettünk egy védelem mögé belőtt labdát, Saldanha köszönte szépen, kapura tört és a hálóba tekert (1-0).

Nem fogta meg csapatunkat a bekapott gól, Huszti nagy bedobását Gradisar csúsztatta kapura, Dibusznak nem jelentett gondot a fejes. A 29. percben újabb nagy Huszti-bedobás után Spandler továbbfejelt labdáját ismét szlovén támadónk tette kapura, ezt Dibusz a léc alól kapta ki. Mezőnyfölényben játszott a Fradi, de helyzeteket nem tudott kialakítani. A 40. percben Csongvai harcosan előre tört, a 16-os előtt szabálytalanul megállították. Csapatkapitányunk remek helyről, 17 méterről, középről végezhette el a szabadrúgást, lapos lövése Dibusz kezében kötött ki.

Fehérvári helyzettel indult a második játékrész: Kovács Mátyás szorongatott helyzetben kapura lőtt, Dibusz hárított. A 48. percben újabb védelmi hibát követően Traoré ziccerét Dala lábbal védte, majd Saldanha gólba tartó emelését is fölé paskolta – remek bravúrokat mutatott be fiatal kapusunk!

Az 55. percben Serafimov kezére pattant a labda a 16-oson belül, tizenegyes! A büntetőt Kady higgadtan az ellenkező irányba vetődő Dala mellett a jobb sarokba gurította (2-0). A 61. percben Kehinde a labdáért küzdve fejbe rúgta Simutot, azonnal villant a piros lap. Emberelőnybe kerültünk, a 67. minutumban Holender alapvonalról középre tett labdája egy védőn megpattant és a hosszú oldali kapufáról vágódott a mezőnybe – szerencsénk sem volt.

Becsülettel ment előre csapatunk, a 72. percben egy jobb oldali beadás után Bedi fejese is a kapufán csattant, a kipattanót Gradisar már a kapuba lőtte, sajnos lesről. A hátralevő időben taktikusan játszottak a zöld-fehérek, sokáig nem tudtunk újabb helyzeteket kialakítani Dibusz kapuja előtt. A 83. percben aztán Stefanelli beszáguldott a 16-oson belülre, lövése elkerülte a hosszú sarkot, majd Gradisar kapott jó labdát, nem tudta megszelídíteni, így odalett a ziccer. Végül az utolsó percben Huszti éles szögből tüzelt mellé.

A küzdés ezúttal nem ért szépítő gólt, 2-0-ra győzött az FTC.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek