Megérdemelt győzelem a Kaposvár ellen

Szinte folyamatosan a vendégek térfelén folyt a játék, több nagy helyzetet is kidolgoztunk, így megérdemelten győztük le a Kaposvárt.

A Ligakupa 6. fordulójából előrehozott mérkőzésen hazai pályán fogadtuk a Kaposvár csapatát. Erre a találkozóra eredetileg december 5-én került volna sor, de mi december 6-án a Sporting otthonába látogatunk Európa Liga-mérkőzésre, ezért hozták előre a találkozót. A szerdai zalaegerszegi Ligakupa-meccsen a fiatalok kaptak lehetőséget, ezúttal azonban az első keret tagjai léptek pályára.

Az első percektől kezdve sokkal aktívabban fociztunk, mint a vendégek, akik az első félidőben keveset birtokolták a labdát. Caneira kezdett a jobb, Szolnoki pedig bal oldali védőként, de szerencsére inkább a támadószekciónak akadt dolga. A 14. percben maradt ki az első lehetőség, Oliveira bal oldali beadása után Nikolics elől tisztáztak a kapu torkában a vendégvédők. Oliveira egyébként végig a meccs folyamán sokat volt játékban, sorra jöttek tőle a beadások. A 22. percben Tóth Balázs küldött 25 méterről a kaposvári kapura egy életerős szabadrúgást, Hajduch a léc alól tornázta ki szögletre. A 29. percben gyönyörűen próbált kényszerítőzni egymással Nikolics és Oliveira, de az utolsó momentum, a gól már nem jött össze, a vendégek hálóőre egy kicsivel hamarabb érte el a labdát, mint Oliveira. A 38. percben Caneira jobbról adott be, Nikolicsot a gólvonal előtt néhány méterre érte a labda, de az lábáról a kapu fölé szállt, ekkor bizony nem sok hiányzott a vezetésünkhöz. Az egész első félidőre jellemző volt, hogy a vendégek térfelén folyt a játék, kerestük a réseket, míg Tujvel szinte nem is találkozott a labdával.

A második félidőt is mi kezdtük bátrabban, egy kaposvári szöglet az 51. percben már meglepetést jelentett. A játékrész felénél újabb nagy lehetőségeket alakítottunk ki a vendégek kapuja előtt, előbb Nikolics lőtt mellé, úgy, hogy Hajduch már verve volt, majd pár perccel később ismét nagy tüzijátékot rendeztünk a kaposvári 16-osnál, de a labda többször is elakadt a vendégvédőkben. Közben egy kontra után a mi kapunk is veszélybe került, aztán Vinícius maradt egyedül szemben a kapussal, de neki sem sikerült betalálnia, majd a 75. percben megtört a jég, egy kiugratás után Nikolics higgadt maradt, kicselezte a kapust, majd a visszarohanó vendégvédők mellett a hálóba helyezett. Sok helyzetet alakítottunk ki, ellenfelünk egyetlen lehetőségével szemben mi többször is közel jártunk a gólhoz, így megérdemelten nyertük meg a találkozót, és a lefújás után joggal tapsolhatta meg a játékosokat a publikum. Kedden újabb Ligakupa-forduló, a Zalaegerszeget fogadjuk, méghozzá kivételesen nem a Sóstói Stadionban, hanem Felcsúton.

Szerző: Gyurina Zsolt

További hírek