TUDÓSÍTÁS

Győzelem és továbbjutás Monoron

Csapatunk az első félidő hajrájában Kovács Patrik góljával megszerezte a vezetést, majd a második játékrész végén Kovács Bence is betalált, 2-0-s sikerrel jutottunk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójába. 

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Monor SE otthonába látogatott csapatunk. Pető Tamás vezetőedző a Dala – Simut, Larsen, Spandler, Milicevic – Kovács M., Pető, Bedi, Stefanelli – Kovács P., Katona tizenegyet küldte pályára az NB III-as hazaiak ellen.

MOL Magyar Kupa, 2024-2025, 3. forduló, 3. forduló

14 szeptember szombat

Monor SE

0-2

Balassi Bálint utcai Stadion Monor

Fehérvár FC
  • Kovács
  • Kovács B.

Monor SE

Bozsó Antal - Kapronczai Gergely, Szabó Bence, Agóts Tamás (Bálint Dominik 86'), Farkas Balázs Zoltán (Rácz Milán 75'), Farkas Ádám, Szegő Imre, Markó Ádám, Puskás Norbert Tibor, Horváth László Dávid, Hadnagy Bence József

Fehérvár FC

Dala Martin - Simut Mario, Kasper Larsen, Spandler Csaba, Ivan Milicevic - Kovács Mátyás (Holender Filip 46'), Pető Milán (Kovács Bence 83'), Bedi Bence, Nicolas Stefanelli (Bohdan Melnyik 69') - Kovács Patrik (Nejc Gradisar 61'), Katona Mátyás (Szabó Bálint 61')

Játékvezetők
Takács Tamás

Takács Tamás

Aradi József, Belicza Bence Péter

A monoriak fegyelmezetten védekezve, nagy elánnal kezdték a kupameccset. A 9. percben Katona szögletét Bozsó öklözte vissza a mezőnybe, majd Kovács Patrik fejesét is hárította a hazaiak kapusa. A 15. minutumban formás akció végén Szabó Bence 23 méterről bombázott Dala kapuja fölé. Továbbra is minden labdáért keményen küzdöttek a kék-fehérek is, akik támadásban is egyre bátrabbá váltak.

A 28. percben Kovács Mátyás kapott jó indítást, betört a 16-oson belülre, de a lövés pillanatában Agócs szögletre mentett. Katona 28 méteres szabadrúgása következett, a labda a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret. A 38. percben Stefanelli indította Katonát, akit felvágtak a 16-os előtt. Ezt a szabadrúgást Pető tekerte kapura, Bozsó a levegőben úszva kitolta oldalra a bal felsőbe tartó labdát.

A hajrá a miénk volt: előbb a nagy kedvvel focizó Katona kapott indítást, középre tett labdáját Kovács Mátyás Bozsóba lőtte. A következő Vidi-támadás már gólt hozott: gyors passzok után Milicevic bal oldali beadását Simut játszotta középre, Kovács Patrik pedig félfordulatból a hálóba bombázott (0-1).

A szünetben változtatott Pető Tamás; Kovács Mátyás helyett Holender Filip érkezett. Magabiztosan őriztük az előnyt, a monoriak nem jelentettek veszélyt Dala kapujára. A 61. percben Gradisar és Fehérvárra visszatérő Szabó Bálint állt be Kovács Patrik és Katona helyére. Megélénkült a mérkőzés: Kapronczai szép csel után befele húzott a bal oldalon, beadást lefülelték Spandlerék, a másik kapunál Gradisar lövését ütötte szögletre Bozsó.

A 72. percben lezárhattuk volna a meccset: Pető sarokkal visszatett labdájával Szabó Gradisart indította, aki kevéssel lőtt fölé - szép támadás volt. A 82. minutumban Simut Petőt szöktette, aki a hálóba lőtt, a játékvezető lest ítélt. A hajrában Gradisar küzdött meg a labdáért, Kovács Bencét indította, végül Szabó volt a befejező, lövése a blokkról szögletre vágódott.

Ebben a félidőben sem maradtunk Vidi-gól nélkül, a végén Kovács Bence ziccerben kilépett és nem is hibázott (0-2). A slusszpoén Holenderé lehetett volna, aki nagy helyzetben fölé lőtt. Az eredmény már nem változott, 2-0-s győzelemmel jutottunk a MOL Magyar Kupa következő körébe.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek