TUDÓSÍTÁS

Kétgólos győzelem a DVSC ellen

Nejc Gradisar mindkét félidőben betalált, csapatunk harcos és eredményes játékkal fontos sikert aratott a debreceniek ellen. 

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Debreceni VSC együttese látogatott a Sóstói Stadionba. Pető Tamás vezetőedző a Dala – Simut, Huszti, Serafimov, Spandler, Holender – Katona, Csongvai, Bedi, Szabó B. – Gradisar tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba. Bohdan Melnyik mellkassérülés, Daniel Kiwinda izomsérülés miatt hiányzott a keretből, míg Lirim Kastrati és Ominger Gergő továbbra is a műtétjük utáni rehabilitációjukat végzik.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 11. forduló

26 október szombat

Fehérvár FC
  • Gradisar
  • Gradisar

2-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Debreceni VSC

Fehérvár FC

Dala Martin - Simut Mario, Huszti András, Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Holender Filip - Katona Mátyás (Kovács Mátyás 85'), Csongvai Áron, Bedi Bence (Kalmár Zsolt 89'), Szabó Bálint (Nicolas Stefanelli 66') - Nejc Gradisar (Kasper Larsen 85')

Debreceni VSC

Megyeri Balázs - Pellumbi Jorgo (Dreskovic Meldin 84'), Batik Bence, Szűcs Tamás, Dzsudzsák Balázs (Szuhodovszki Soma 63'), Ferenczi János (Silue Dognimani Yacouba 71'), Bárány Donát (Kocsis Dominik 71'), Stojkovic Arandel, Szécsi Márk (Kaye Shedrach Daniel 63'), Lagator Dusan, Domingues Brandon José

Játékvezetők
Bognár Tamás

Bognár Tamás

Buzás Balázs, Kóbor Péter, Rúsz Márton, Vad II István

A mérkőzés kezdete előtt egyperces néma tiszteletadással emlékeztünk Kozma Imre atyára, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elmúlt héten elhunyt alapító elnökére.

Mezőnyjátékkal teltek a nyitó percek, majd Dzsudzsák Balázs távoli szabadrúgást ívelt a kapunk elé, a labda az alapvonalon hagyta el a játékteret – lehetséges büntetőt vizsgált a VAR, de nem talált okot közbeavatkozni, kirúgással folytatódott az összecsapás.

A 18. percben nagy helyzet maradt ki: egy beívelés után röviden szabadítottak fel a vendégvédők, Bedi Bence 19 méterről azonnal kapura lőtt, labdája nem sokkal ment mellé. Továbbra is óvatosan futballoztak a csapatok, a mieink voltak aktívabbak, de nem sikerült ziccereket kialakítani a Loki kapuja előtt.

A 32. minutumban jól felépített debreceni támadás futott a bal oldalon, Dzsudzsáknak készítették le lövésre, aki 15 méterről, középről mellé tekert. A 36. percben megszereztük a vezetést: Katona Mátyás szögletét Nejc Gradisar a felső kapufa segítségével fejelte a hálóba (1-0).

Támadóbb szellemben jött ki a DVSC a második félidőre, így több terület jutott a csatárainknak. A 49. percben Katona lefutotta védőjét, majd megcsinált egy jó cselt, csak a befejezés volt pontatlan. Az 52. percben szép passzok után Holender Filip Szabó Bálintot ugratta ki, akinek lövését Megyeri Balázs tolta szögletre.

Az 54. percben már nem volt pardon! Csongvai Áron erőszakosan, de szabályosan labdát szerzett a félpályánál, kiugratta Gradisart, aki a kapuig nyargalt és belőtte második gólját (2-0). Mindkét edző cserékkel frissítette csapatát, de a mérkőzés képe nem változott: Serafimovék harcosabbak voltak ellenfelüknél, jobban akarták a sikert és többet is tettek érte.

A 74. percben Silue lövésénél Dala Martinnak is játékba kellett avatkoznia, a meccsen először, majd Nicolas Stefanelli tüzelt mellé éles szögből. A 83. percben eldőlt a mérkőzés, Batik Bence buktatta a kilépő Stefanellit, Bognár játékvezető második sárga lappal kiállította a Loki középpályását. A hátralevő időben újabb találat nem született, csapatunk megérdemelt és fontos három pontot szerzett.

Az erőltetett menet szerdán, a DVTK elleni hazai kupamérkőzéssel folytatódik, majd jövő vasárnap a Kecskemét érkezik bajnokira Sóstóra.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek