TUDÓSÍTÁS

A 96. percben maradtunk pont nélkül a Paks ellen

Az első félidő hajrájában Holender bombagóljával szereztünk vezetést, amire a vendégek a második játékrészben egy videóbírózás után megítélt 11-essel válaszoltak. A hosszabbításban egy kontra végén a Paks szerezte meg a győztes gólt.

Az OTP Bank Liga NB I 8. fordulójában a Paksi FC látogatott vasárnap délután a Sóstói Stadionba. Mindkét együttes vereséget szenvedett a legutóbbi fordulóban, a mieink Felcsúton, a paksiak pedig Győrben kaptak ki. Pető Tamás vezetőedző ezúttal a Dala - Simut, Serafimov, Spandler, Milicevic - Larsen - Holender, Csongvai, Melnyik, Stefanelli - Gradisar tizenegynek szavazott bizalmat.

Gradisart már fél perc elteltével ápolni kellett, szerencsére támadónk nem sérült meg a Kinyikkel történt ütközés során, folytatni tudta a játékot. A 4. percben Gradsisar lekészítésére Larsen érkezett és 18 méterről fölé bombázott. A 12. minutumban Dala mutatott be óriási bravúrt: Mezei ugratta ki Ötvöst, aki egy csellel tisztára játszotta magát, ziccerét Dala hatalmas bravúrral tolta szögletre.

Hét perccel később ismét a tolnaiak veszélyeztettek, Haraszti ívelt be a 16-oson belülre egy szabadrúgást, Szabó középre szánt fejese fölé szállt. A másik oldalon Milicevic és Papp csúsztak össze egy szabad labdáért folyó harc során, a mieink jöhettek szabadrúgással, amit Larsen bólintott kapura 14 méterről, Simon szögletre tolta a fejest. A 33. percben ismét Dalának kellett védenie, Győrfi 11 méterről vette célba a kapunkat. Öt perccel a szünet előtt Tóth Barna vállalkozott lövésre 34 méterről, labdája a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A 45. percben ritkán látható nagy góllal megszereztük a vezetést: Holender Filip vett mellre egy indítást, majd 19 méterről, jobbal a kapuba zúdította a labdát (1-0).

Fordulás után előttünk adódott az első lehetőség, Pető Milán egy labdaátvétellel két védőt is becsapott, 18 méteres bombáját Simon ütötte oldalra. Az 51. percben közel került a Paks az egyenlítéshez: Pető szabálytalankodott a 16-oson belül, tizenegyes! A büntetőt Windecker a jobb oldali kapufára lőtte, az ismétlést Dala kifogta. Az eset után a VAR egy újabb lehetséges büntetőt vizsgált, de végül a visszajátszások alapján nem történt szabálytalanság.

Tíz perc elteltével megduplázhattuk volna az előnyünket, Gradisar és Katona kényszerítőzött, utóbbi került helyzetbe, lövése a bal kapufát találta telibe. A 71. minutumban Győrfi harcolt ki szabadrúgást a 16-os csücskénél, az akció végén Ötvös lövését Dala szögletre tolta. Hosszas VAR-vizsgálat után azonban Simutnál kezezést látott a videóbíró, aki a játékvezetőt kihívta megnézni az esetet, Karakó pedig ismét a büntetőpontra mutatott, miután megvizsgálta a szituációt. A labda mögé ezúttal Ötvös állt, és higgadtan értékesítette a 11-est (1-1).

Néhány perccel később emberhátrányba kerültünk, Larsen rántotta le Windeckert, Karakó pedig felmutatta védőnknek a második sárga lapot is. A 80. perc után futószalagon jöttek a Vidi-helyzetek: Simon előbb Katona távoli lövését védte, majd nem sokkal később ismételhetett középpályásunk 14 méterről, de ezúttal is védeni tudott Simon, majd Pető ívelt Stefanelli elé, argentin támadónk nagy helyzetben kapu fölé emelt.

A 93. percben ismét Stefanelli szerezhette volna meg a győztes gólunkat, de fejese ezúttal is célt tévesztett, a túloldalon pedig Zimonyi veszélyeztetett egy kontra végén, de ebből sem született gól. Nem volt azonban még vége a mérkőzésnek, a 96. percben egy kontra végén Windecker talált 17 méterről a kapunkba beállítva ezzel az 1-2-es végeredményt.

Csapatunk jövő héten szombaton 14:30-kor az újonc ETO FC Győr otthonában lép pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek