TUDÓSÍTÁS

Pont nélkül maradtunk Felcsúton

A helyzeteit jobban kihasználó Puskás Akadémia Colley első, valamint Nissila és Levi második félidőben lőtt góljaival 3-0-ra megnyerte a vármegyei rangadót. Kalmár Zsolt közel egy év után újra pályára lépett a Vidiben.

A Puskás Akadémia elleni bajnokin Pető Tamás nem számíthatott a műtét után lábadozó Ominger Gergő, Lirim Kastrati duóra, izomsérülés miatt hiányzott a kapus, Veszelinov Dániel és Daniel Kiwinda, míg Simut Mario kézsérülése okán nem került a keretbe.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 7. forduló

22 szeptember vasárnap

Puskás Akadémia FC
  • Colley
  • Nissila
  • Levi

3-0

Pancho Aréna Felcsút

Fehérvár FC

Puskás Akadémia FC

Pécsi Ármin - Colley Lamin (Puljic Jakov 36'), Golla Wojciech, Plsek Jakub, Nissila Urho Benjam, Stronati Patrizio, Favorov Artem (D'Encarnacao Duarte Laros Michael 63'), Soisalo Mikael Antero (Kerezsi Zalán Márk 63'), Maceiras Quentin, Nagy Zsolt, Ormonde Ottewill Brandon Rutherford (Levi Jonathan Alberto 75')

Fehérvár FC

Dala Martin - Bohdan Melnyik, Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Ivan Milicevic - Pető Milán (Kovács Bence 80'), Csongvai Áron, Bedi Bence (Nicolas Stefanelli 46'), Holender Filip (Kovács Mátyás 46') - Nejc Gradisar, Katona Mátyás (Szabó Bálint 63')

Játékvezetők
Káprály Mihály

Káprály Mihály

Tóth II Vencel, Aradi József, Zierkelbach Péter, Szőts Gergely

Vezetőedzőnk a Dala - Melnyik, Serafimov, Spandler, Milicevic - Pető, Csongvai, Bedi, Holender - Gradisar, Katona tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba.

A mérkőzés első helyzetére az 5. percig kellett várni, ekkor Brandon veszélyes beadását Milicevic tessékelte szögletre. Horvát-bosnyák védőnk a támadásépítésben is jeleskedett, bal oldali beívelésére Pető berobbant, Pécsi bravúrral hárította a ziccert. Holender nézett bele egy közeli felszabadításba, míg ápolták, megszerezte a vezetést a Puskás: a 12. percben Soisalo elfutott a jobbszélen, pontos beadását Colley tessékelte a kapuba (1-0). A 18. minutumban nem értették meg egymást a hazaiak, kapus és védő összefutott, Katona lecsapott a labdára, de nem sikerült góllal zárni az akciót.

A másik térfélen a mieink leutánozták az előbbi szituációt, szerencsére Milicevic blokkolta a kapuba tartó lövést. Az első félóra hazai fölényben telt, majd ritmust váltott csapatunk: előbb Melnyik száguldott be határozottan a tizenhatoson belülre, lövése egy hátvédről szögletre pattant, majd a 31. percben Holender tört előre a bal oldalon, pontos beadását Bedi öt méterről fejelte kapura, pont Pécsi kezébe. A hátralevő időben többet támadott csapatunk, de az akcióinkból hiányzott az átütőerő.

A szünetben kettős cserével frissített Pető Tamás: Bedi és Holender helyére Stefanelli és Kovács Mátyás érkezett. Energikusan kezdtük a második félidőt; Melnyik beadását Gradisar négy méterről Pécsi kesztyűjébe fejelte, majd újabb jó beívelés következett, ezúttal a másik oldalról, ezt Spandler bólintotta fölé. Sok szabálytalanság tördelte a játékot, ez nem tett jót az addigi jó meccsritmusnak. A 61. minutumban Gradisar ollózott 16-ról fölé, az ellentámadásból másodszor is betalált a házigazda; Soisalo beadását Nissila fejelte közelről a kapunkba (2-0).

A 70. percben Melnyik tört előre, bombáját Pécsi szögletre ütötte. A 75. percben 2023 novembere után újra játékra jelentkezett a sérüléséből felépült Kalmár Zsolt. A felcsútiak a 78. minutumban eldöntötték az összecsapást: Levi tekert 19 méterről a jobb felsőbe (3-0). Daráltak tovább a mieink, a hajrában Dala még bravúrral kifogta Puljic ziccerét, így az eredmény nem változott. A helyzeteivel jobban sáfárkodó hazaiak megnyerték az összecsapást.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek