Horváth Ferenc csapata tavasszal eddig remekel

A szombati Szigetszentmiklós - Videoton-Puskás Akadémia NB II-es mérkőzés pikantériája egy "mester és tanítványa" párharc lesz.

Ki ne emlékezne arra a Vidire a '90-es évek elején, melyben Horváth Ferenc termelte a gólokat, a csapat kispadján pedig Hartyáni Gábor vezetőedző ült? Többek közt ez a Videoton győzte le utoljára hazai pályán a Ferencvárost 1993. november 27-én, 3-1-re - Horváth Ferenc mesterhármasával.

Közel két évtizeddel később az egykori kiváló Vidi-támadó farkasszemet néz korábbi mesterével, ugyanis a Szigetszentmiklós vezetőedzője tavaly ősz óta Horváth Ferenc. Elődje, Várhidi Péter is a klubnál maradt, és sportigazgatóként tevékenykedik. Tavasszal nagyszerűen szerepel az NB II-ben a Pest megyei alakulat, négy győzelem mellett két döntetlen és csupán egy vereség szerepel a csapat neve mellett. Igaz, ez a vereség fájó lehet, hiszen hazai pályán kaptak ki 3-0-ra a Veszprémtől. A Tatabánya elleni hazai 0-0, valamint a Baja elleni idegenbeli 2-2 jó eredménynek mondható, akárcsak a négy győzelmük: hazai pályán legyőzték a Sopront 3-0-ra, az ETO II-t pedig 2-0-ra, míg idegenben az FTC II és a Budaörs otthonában is 1-0-ra győztek, vagyis a tavaszi 7 meccsükből ötöt hoztak le kapott gól nélkül.

A Szigetszentmiklósban több ismert labdarúgó is szerepel, elég ha csak a többszörös magyar bajnok és háromszoros válogatott Szamosi Tamás nevét említjük, de fontos megemlíteni az SZTK gólfelelősét, Márkus Tibort is, aki korábban 37 góllal NB II-es gólkirály volt Tatabányán. Az előző fordulóban például győztes gólt lőtt korábbi csapata, a Budaörs ellen. Nehéz mérkőzés vár tehát csapatunkra, a szombaton 16:30-kor kezdődő NB II-es bajnokin.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek