Több mint két év után ismét a kapuban

Czirjék Zoltán a tavaszi szezonban felváltva kapja meg a lehetőséget Pajoviccsal.


Igen, két éven keresztül úgy készültem Bíró Imre kapusedzővel, hogy bármikor beállhatok a kapuba. Egy kapusnak mindig készen kell állnia, hiszen sosem lehet tudni, mikor kell pályára lépnie, akár sérülés, akár eltiltás miatt. Nagyon örülök, hogy tavasszal ennyi lehetőséget kapok, nagyon jól érzem magam a kapuban.

Kívülről úgy tűnik, hogy nagyon jól megértitek egymást a védelemmel, valóban így van ez?
Igen, annak ellenére, hogy eddig kevés bajnoki meccsen játszottunk így együtt, azért edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken már nagyon sokat szerepeltünk ebben a felállásban. Óriási segítség számomra, hogy a védelem tengelyében ott van Papucsek Barna, aki remekül irányítja a védelmet, és csapatkapitányként az egész csapatot is. Az, hogy ilyen védelem mögött állok a kapuban, egyfajta magabiztosságot kölcsönöz nekem.

Szombaton Szigetszentmiklósra látogattok. Milyen mérkőzésre számítasz?
Nagyon nehéz találkozó lesz, szombati ellenfelünk tele van rutinos játékossal, ráadásul a mezőnyben ők az egyetlen olyan csapat, akik a hazai meccseiket rendszeresen műfüvön játsszák. Erre nekünk külön oda kell figyelni, hiszen teljesen másképp viselkedik a labda a műfüvön, mint a hagyományos füvön, ahol mi szoktunk készülni és játszani. Kapusszemmel ez még inkább igaz, mindezek ellenére a három pontért utazunk Szigetszentmiklósra. Tavasszal eddig nagyon sok döntetlent játszottunk, jó lenne újra megízlelni a győzelem ízét, ezért dolgozunk minden nap olyan keményen az edzéseken.

Szerző: Wéninger Ákos