MLSZ

Értetlenül állunk Fiola Attila eltiltása előtt

Egy NB I-es bajnoki mérkőzésre tiltotta el csapatkapitányunkat az MLSZ Fegyelmi Bizottsága.

A vasárnapi, ZTE FC elleni bajnoki mérkőzés 60. percében Vad II István játékvezető kiállította csapatkapitányunkat, Fiola Attilát. A piros lapot a jelenlévők és TV-nézők meglepetésére a percekig tartó VAR-vizsgálat is megerősítette, így emberhátrányban kellett lejátszanunk a mérkőzés hátralévő részét.

A TV-felvételek megtekintése után a Fehérvár FC meggyőződése, hogy az esetnél nem történt szabálytalanság, ezért hétfőn kértük a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságát, hogy vizsgálja újra az esetet, és ne szabjon ki eltiltást Fiola Attilára. Kérelmünket hivatalosan is elküldtük a szövetség képviselőinek, bíztunk benne, hogy a Fegyelmi Bizottság elismeri, hogy tévedés történt, azonban kedd délután már az MLSZ honlapján is szerepelt, hogy Fiola Attilát eltiltották egy NB I-es bajnoki mérkőzésre. Klubunk értetlenül áll a döntés előtt, hiszen a felvételeken egyértelműen látszik, hogy csapatkapitányunk nem követett el szabálytalanságot az esetnél (az összefoglalóban a szituáció és lassítása megtekinthető 2:10-től).

Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy az eset nagy port kavart a sportmédiában is, többek között az M4 Sport honlapja, és a Nemzeti Sport Online is megszavaztatta olvasóit arról, hogy kiállítást ért-e a szituáció, amikor Szendrei Norbert elesett Fiola Attila mellett. A cikk írásakor az M4 Sport oldalán a szurkolók 93 százaléka szerint nem érdemelt kiállítást a válogatott játékos, míg a Nemzeti Sport honlapján 8429 szavazóból 7375 szerint volt jogtalan a piros lap.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek