VÁLOGATOTT

Háromgólos győzelem az Eb-főpróbán

Fiola Attila a második félidőt végigjátszotta az Izrael ellen 3-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság előtt a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi együttese Debrecenben fogadta Izraelt.

A mieink már hat perc után eltalálták a felső lécet Varga Barnabás révén, majd a játékrész első felében háromszor is betaláltunk. A 13. percben Sallai Roland kezdte meg a gólgyártást, majd a 20. minutumban Bolla beadása után Varga duplázta meg az előnyünket. A 24. percben Sallai beadása után Varga fejjel szerezte meg saját maga második, válogatottunk harmadik gólját. A félidő lefújása előtt még Bolla előtt adódott lehetőség, de az eredmény nem változott, 3-0-val mentek pihenőre a csapatok.

A szünetben csapatunk kettőt cserélt, a védelem jobb oldalára érkezett a pályára Fiola Attila. Játékosunk közel járt ahhoz, hogy gólpasszt adjon, a második félidő legnagyobb lehetősége maradt ki, amikor Fiola ívelt remekül a kilépő Nagy Zsolt elé, aki kapásból emelt is, de a labda a bal oldali kapufáról kifelé pattant. Újabb gól nem született, így a magyar válogatott magabiztos, 3-0-s sikerrel hangolt az Európa-bajnokságra, ahol az első mérkőzésünket jövő szombaton, Svájc ellen játsszuk.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, Derencsényi István

További hírek