VÁLOGATOTT

Eb: A 100. percben lőtt góllal győztük le Skóciát

A magyar válogatott óriási izgalmak közepette, a 100. percben szerzett góllal győzte le Skóciát, így maradt esélye a továbbjutásra. 

Vasárnap este 21 órakor Stuttgartban élet-halál mérkőzést játszottunk a skót válogatott ellen. Ahogy a Svájc elleni kölni és a Németország elleni stuttgarti találkozókon, úgy ezúttal is több tízezer magyar szurkoló biztatta a nemzeti csapatot a helyszínen. Ismét rengeteg székesfehérvári drukker is ott volt a lelátókon, volt olyan Vidi-szurkoló, aki Amerikából repült Magyarországra, majd néhány nappal később vonattal utazott Stuttgartba, hogy magyar válogatott mezben szurkolhasson Marco Rossi tanítványainak.

Fiola Attila, aki az előző két csoportmeccsen a kezdő tagja volt, ezúttal nem lépett pályára a skótok ellen. Marco Rossi az alábbi csapatot küldte a pályára: Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Schäfer, Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Jobban kezdtük a meccset, a 9. percben a Vidi korábbi játékosa, Bolla Bendegúz veszélyeztetett Styles passzát követően, 17 méteres lövését azonban védeni tudta Gunn. A 24. percben Botkát könyökölte le a 16-oson belül Hanley, a játékvezető továbbot intett. Tíz perccel később Sallai lövése kerülte el a skót kaput. Néhány perccel a szünet előtt Szoboszlai ívelt egy szabadrúgást Orbán fejére, aki az ötös sarkáról a felső lécre fejelte a játékszert. A 44. minutum legvégén Kerkez passza után Szoboszlai lőtt 18 méterről kapu fölé.

A második félidő elején a skótok veszélyeztettek, Adams lőtt 22 méterről a léc fölé. A 65. percben Bolla beadását fejelte Dárdai kapu fölé. A 70. percben ijesztő látvány szemtanúi lehettünk, Varga Barnabás ütközött a levegőben a skót kapussal, a mieink támadója mozdulatlanul maradt a földön, több perces ápolást követően hordágyon vitték le a pályáról a csatárt, akiről később azt az információt közölték, hogy magánál van és kommunikált az egészségügyi stábbal, de mindenképp kórházba szállítják további kivizsgálásokra.

Az utolsó tíz percben a magyar válogatott mindent megtett a győzelemért, de Schäfer és Szoboszlai közeli lövését is védte a skótok kapusa, míg Csoboth az ötös sarkáról a jobb kapufát találta telibe. A 98. percben Hanley lövését védte Gulácsi bravúrral. Valószínűleg a legtöbben elkönyvelték már a döntetlent, azonban a 100. percben egy magyar kontratámadás végén a Vidi korábbi támadója, Csoboth Kevin vette be a skót kaput.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel megszerezte a csoport harmadik helyét és szerda estig kiderül, hogy a 3 pont és a 2-5-ös gólkülönbség elég lesz-e a továbbjutáshoz.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: mlsz.hu

További hírek