VÁLOGATOTT

Egygólos vereség Írországban

Az Eb-re készülő nemzeti csapatunk egy hajrában kapott góllal vereséget szenvedett Dublinban.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott kedd este Írországban játszott felkészülési mérkőzést. Marco Rossi szövetségi kapitány a Gulácsi – Lang, Orbán, Dárdai M., Nego, Nagy Á., Schäfer, Szoboszlai, Kerkez, Sallai, Varga B. kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Fiola Attila a cserepadon kapott helyet.

A 3. percben máris magyar helyzetet jegyezhettünk fel: Nego indította a jobb oldalon Sallait, a beadásra maga érkezett, combbal eltalált labdája Kelleher kezébe hullott. Mezőnyjátékkal telt percek után a 13. minutumban ismét Nego előtt adódott gólszerzési lehetőség: Varga megharcolt a labdáért, amit a második hullámban érkező francia-magyar szélső 14 méterről fölé lőtt. Mezőnyfölényben játszott válogatottunk, főként a mieinknél volt a labda, az írek semmi veszélyt nem jelentettek Gulácsi kapujára. Schäfer pontatlan kísérlete után a 30. percben Szoboszlai indította Kerkezt, aki 13 méterről kissé kisodródva célba vette a kaput, Kelleher szögletre hárított. A 36. percben első valamirevaló akciójából vezetést szerzett Írország: Smallbone a jobb oldalról pontosan centerezett, Idah az ötösön belülről tisztán fejelt a hálóba a túlzottan is kényelmes védőink mellett (1-0). Gyorsan jött az egyenlítés! A 40. perben Szoboszlai megpattanó lövését Orbán az ötösön keresztbe fejelte, az érkező Lang pedig a léc alá vágta a labdát (1-1).

A szünetben Gulácsi és Nego helyére Dibusz és Botka érkezett. Az 52. percben Sallai 17 méteres lövése egy írről levágódott, kézgyanús volt, de a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. A szöglet után Varga fejelt mellé jó helyzetből. Érett a magyar gól, Szoboszlai szólója után Sallaihoz passzolt, akinek távoliját Kelleher gyors vetődéssel szögletre tolta, majd Botka csak kevéssel maradt le Schäfer belőtt labdájáról. A 62. percben Vargát Kleinheisler váltotta, az utolsó húsz percre pedig érkezett Kerkez helyére Nagy Zsolt, Schäfert Styles váltotta, végül Lang helyett Balogh Botond állt be. A 75. percben Szoboszlai beívelt szabadrúgására többen is érkeztek, Scales ért oda elsőként és szögletre mentett a berobbanó csatáraink elől. A hajrában Nagy Zsolt lőhetett volna gólt, Coleman az utolsó pillanatban mentett. Úgy tűnt, döntetlennel ér véget a csata, amikor a 92. percben egy magyar szöglet után kontráztak az írek, ketten hozták a labdát Dibuszra, végül Parrott lövésébe csak beleérni tudott a magyar kapus, hárítani nem (2-1). Egyenlíteni már nem maradt idő.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését június 8-án (szombaton) Izrael ellen játssza Debrecenben.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

Forrás: mlsz.hu, MTI/Illyés Tibor

További hírek