JÓTÉKONYSÁG

Kétmillió forinttal segített klubunk karácsony előtt

Első csapatunk játékosai és klubunk felajánlásának, valamint a különböző licitekből befolyt összegeknek és más jótékonysági kezdeményezéseknek köszönhetően idén is jelentős támogatást tudtunk adni a rászorulóknak.

Klubunk nem csak az ünnepek közeledtével, hanem év közben is mindig fontosnak tartotta, hogy támogassa azokat, akiknek segítségre van szüksége, de természetesen idén karácsony előtt is - az elmúlt évekhez hasonlóan - összefogtunk annak érdekében, hogy kicsit szebbé varázsoljuk az ünnepi időszakot a kevésbé szerencsés helyzetben élők számára is.

Az első keret tagjai a szokásoknak megfelelően külön gyűjtést szerveztek az öltözőben, az általuk adott összeget klubunk megduplázta. Ezen kívül licitet szerveztünk első csapatunk válogatottban szerepelt játékosainak dedikált, nemzeti csapatban viselt mezeire, játékosaink által dedikált vidis ajándékcsomagra, valamint - az MLSZ felajánlásából - egy, az Eb-re csoportelsőként kijutott magyar válogatott játékosai által aláírt labda is gazdára talált. Az összegyűlt összegből 1.400.000 Ft-tal támogatjuk a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkáját, illetve 600.000 Ft-tal az állatokat segítő, állatmenhelyet is üzemeltető ASKA Segítőkéz Alapítvány tevékenységét.

A Puskás Akadémia elleni mérkőzés hetén szervezett plüssgyűjtő akciónk keretében összegyűlt rengeteg plüssfigurát a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottuk fel, akik eljuttatják őket új tulajdonosaikhoz.

Az Egyszülős Központ kezdeményezésének támogatásaként a szezonzáró Paks elleni mérkőzés után 10 egyszülős családnak adta át két magyar válogatott játékosunk, Fiola Attila és Kalmár Zsolt a Vidi Múzeumban az Egyszülős Központ ajándékcsomagait, klubunk pedig meghívta a családokat a mérkőzésre.

A FEZEN és barátai által második alkalommal szervezett jótékonysági rendezvényen Stopli vidis ajándékcsomagokat osztott szét a résztvevők között.

Az Egy tál törődés nevű városi jótékonysági főzés szervezőinek klubunk egy dedikált Vidi-mezt ajánlott fel, amelyet licitre bocsátottak, a befolyt összeg pedig a Befogadlak Baptista Gyermekotthon munkáját segíti majd. Licitálni a mezre itt tudsz!

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek