JÓTÉKONYSÁG

Csocsóasztalokat adományoztak játékosaink a gyermekotthonnak

Gyereknap alkalmából Fiola Attila és Csongvai Áron adták át az ajándékokat a Befogadlak Baptista Gyermekotthon kis lakóinak.

A Vidi labdarúgóit Köbli Kitti, a Tüzér utcai Befogadlak Baptista Gyermekotthon intézményvezetője fogadta, aki átadta csapatkapitányunknak a gyermekotthon ajándékát, megköszönte a játékosaink által adományozott csocsóasztalokat, melyeket gyorsan birtokba vettek a gyerekek, majd Fiola Attila és Csongvai Áron ellen rögtön ki is próbálták az új játékokat.

A jó hangulatú csocsómeccsek és beszélgetések után közös képek is készültek.

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920. április 23-án.

Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak.

Magyarországon az 1950-es évek óta hagyományosan május utolsó vasárnapján tartják a gyereknapot.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek