VIDI II

Bravúros pontszerzés Dunaföldváron

Veszelinov Dániel bravúrjai és Berki Marcell bombagólja kellett a pontszerzéshez a dobogós otthonában. 

Vasárnap délután NB III-as csapatunk a harmadik helyen álló Dunaföldvár otthonában lépett pályára. Az NB I-es keretből ezúttal Veszelinov Dániel, Tóth Tamás Vid, Kovács Bence, Pető Milán, Menyhárt Zsombor, Simut Mario, Kasper Larsen, Rúben Pinto, Berki Marcell és Kovács Patrik játékára számíthatott Imrik László vezetőedző.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 24. forduló

14 április vasárnap

Dunaföldvár FC
  • Tóth

1-1

Dunaföldvári Stadion Dunaföldvár

Fehérvár FC II
  • Berki

Dunaföldvár FC

Vukman Donát - Berekali Márk (Dorogi Renátó 84'), Horváth Attila, Bartha László, Keringer Ádám (Urbán Péter 77'), Kövesdi Péter (Keresztes Barna 77'), Tóth Ákos (Görög Gergő 59'), Molnár Sándor, Gál Szabolcs, Ladányi Viktor, Tóth Máté (Rabi Dániel 84')

Fehérvár FC II

Veszelinov Dániel - Simut Mario, Kasper Larsen (Husvéth Ádám 46'), Polényi Gábor, Horváth Gergő Ákos (Virágh Milán Ferenc 46') - Kovács Bence, Pető Milán - Menyhárt Zsombor (Csepregi Barnabás 46'), Rúben Pinto (Kecskés Máté 57'), Berki Marcell - Tóth Tamás Vid (Kovács Patrik 46')


A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a korábban a Vidiben is futballozó Berekali Márk beadását a nagy élvonalbeli rutinnal rendelkező Bartha László fejelte kapura, Veszelinov nagyot védett. Pár perccel később egy sarokrúgás után még nagyobb bravúrt kellett bemutatnia fiatal kapusunknak, aki Gál közeli lövését piszkálta ki a jobb alsó sarok elől. A 13. percben már Veszelinov sem segíthetett, egy szélről érkező beadást Tóth Ákos fejelt közelről, nagy erővel kapura, hálóőrünk vetődve ugyan még beleért a labdába, de nem volt esélye a hárításra (1-0).

A 21. minutumban közel jártunk az egyenlítéshez, Menyhárt tekert egy csel után 15 méterről kapura, a labda a felső lécen csattant. A 33. percben még nagyobb egyenlítési lehetőség adódott csapatunk előtt, Tóth Tamás Viddel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a jogos büntetőt a sértett azonban nem tudta gólra váltani.

A második félidőben mi birtokoltuk többet a labdát, és a 64. percben Berki Marcell lőtt 17 méterről óriási gólt (1-1). Nem sokkal később Kovács ugratta ki Csepregit, aki 16 méterről kapu fölé bombázott, majd a 75. percben Kovács Patrik kapott az ellenféltől egy labdát, amit egyedül vihetett a kapusra, közeli lövése azonban elakadt a kivetődő hálóőrben.

A találkozó utolsó percében aztán ismét Veszelinovnak kellett egy szabadrúgás utáni közeli fejesnél nagyot védeni, így végül maradt az igazságosnak mondható 1-1-es döntetlen.

A Vidi II jövő héten vasárnap délelőtt 11-kor kiesési vármegyei rangadót játszik, az utolsó helyezett Dunaújváros látogat ugyanis Sóstóra.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek