ELLENFÉL-LES

Az NB I egyik újonca látogat Sóstóra

Remek évet produkált a másodosztályban tavaly a Dunaújváros, az OTP Bank Ligás bemutatkozás azonban nem sikerült az első fordulóban.

A Dunaújváros PASE az előző szezonban második helyen végzett az NB II-ben, így feljutott az NB I-be. 30 mérkőzésen 19-szer győztek, 5-ször játszottak döntetlent és 6-szor kaptak ki, 50 gólt rúgtak és 25-öt kaptak. A csapat legeredményesebb játékosa Urbin Péter (aki 22 góljából 15-öt még előző együttesében, a Balmazújvárosban szerzett) és veterán Böőr Zoltán voltak. 

A 2014-2015-ös szezon nem a legjobban indult a Dunaújváros számára, hiszen a Honvéd elleni, idegenbeli nyitómeccsen Villám Balázst már a 26. percben kiállította a játékvezető, és bár a 75. percig tartották az ikszet Dobos Barna tanítványai, végül 3-0-ra kikaptak.

Videoton FC - Dunaújváros mérkőzést az első osztályban 11 évvel ezelőtt rendeztek utoljára, akkor Szabó, Korsós, Pomper  és Magasföldi góljaival 4-0-ra győztünk, igaz az a csapat még Dunaferr SE néven szerepelt. 

Az első fordulóban a következő játékosok szerepeltek a piros-fehéreknél: Milinte - Villám, Gavric, Lázár, Csehi, Böőr, Petneházi, Godslove, Lopez, Jakab, Szekeres. Csereként pályára lépett még Peric, Kocsis és Sóron.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek