EXKLUZÍV

A Vidi-Köln kommentátora: Varga Péter

A nyári EKL-sorozat hangja bízik benne, hogy ismét olyan élményben lesz része, mint a Bordeaux ellen öt éve.

Sok emlékezetes mérkőzésünket közvetítette már Varga Péter, az M4 Sport sportriportere, aki a Köln elleni párharc visszavágóján is ott lesz majd a mikrofonnál. A kommentátor bízik benne, hogy csapatunk a csoportkörbe jut.

„Stopiraaa, vezet a Videoton, egy-nulla, egy-nulla, ezzel tovább lehet jutni.” Soha nem felejtem el azt a gólt és azt a közvetítést, a mai napig a kedvenceim közé tartozik az a 2017 augusztusában lejátszott felcsúti meccs, amelyen egy nagyon jól összerakott, stílusosan és látványosan futballozó fehérvári csapat kiejtette nagynevű francia ellenfelét, a Girondins Bordeaux-t “- kezdett mesélni megkeresésünkre Varga Péter , majd kérdés nélkül rátért a múlt heti, kölni győzelemre.

“Legalább ekkora élmény volt közvetíteni a múlt heti kölni mérkőzést, amely után olyan hangokat is lehetett hallani, hogy csak azért sikerült ennyire jól, mert az ellenfél a 21. perctől emberhátrányban játszott. Én ezzel vitatkoznék, mert a mai futballban már egyáltalán nem törvényszerű, pláne, nem egy Bundesliga-együttes vendégeként, hogy 0-1-ről csak úgy megfordítson egy meccset egy magyar csapat. A Fehérvár viszont megcsinálta, és erre nagyon büszkének kell lenni, bármi is lesz az eredmény a visszavágón! Ha egy harmadik gólt is bevittek volna a Boris-tanítványok, akkor most nyugodtabban várnánk az „Év mérkőzését”, mert előny ide vagy oda, mindenki tudja legbelül, hogy pokolian nehéz 90 vagy akár 120 perc vár a mieinkre. Persze van mibe kapaszkodni, hisz azt már láttuk, hogy adott esetben a kölni védelem is megzavarható és ők is hibáznak, s ha ezeket a megingásokat a Fehérvár hazai pályán is ki tudja használni, akkor „Sóstó felett újra felragyog az ég” - idézett egy klasszikust a sportcsatorna kommentátora. De vajon hogyan készül Varga Péter a csütörtöki összecsapásra?

“Ami a meccsre való felkészülést illeti: egy ismert és egyben kiváló rádióriporter még az első bevetése előtt megkérte a legendás Szepesi Györgyöt, hogy adjon neki tanácsot, mondja el, miként lehet jó a közvetítés. Szepesi annyit felelt: „szívből csináld”! Szerintem is a szív a legfontosabb, s csak ezután jön az összes többi, persze, a felkészülésnek minden esetben százszázalékosnak kell lennie! Ilyenkor akárcsak a futballistáknál, bizony a kommentátoroknál is kemény munka zajlik a mérkőzés előtti napokban! S, amikor kifutnak a játékosok a gyepre és a közvetítőszett piros kis lámpája világítani kezd, akkor számunkra is megkezdődik egy csodálatos utazás, amelynek a végén fantasztikus lenne a levegőbe kiáltani, hogy: „Emberek, ott lesz a Konferencia Liga csoportkörében a MOL Fehérvár!”

Mit tehetnénk még ehhez hozzá? Legyen így! Az M4 Sport közvetítése csütörtökön 18:45-kor kezdődik.

Ha nincs még jegyed a csütörtöki 1. FC Köln elleni találkozóra (kezdés 19:00, MOL Aréna Sóstó), még megveheted klubkártyáddal és személyesen is! Részletekért kattints ide.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: M4 Sport

További hírek