Két fontos játékos, négy villámkérdés!

Páros interjú a két korábbi remek Vidi-labdarúgóval, Huszti Szabolccsal és Juhász Rolanddal az 1. FC Köln elleni visszavágó előtt, akik a helyszínen szurkolnak majd az utódoknak!

Juhász Roland és Huszti Szabolcs - aligha kell őket bemutatni a Vidi-szurkolóinak, hiszen a 95-szörös válogatott védő és az 51-szeres válogatott középpályás is bajnok és kupagyőztes volt Vidi-mezben, ráadásul 2018-ban mind a ketten aktív részesei voltak a klub Európa Liga menetelésének. Nem titok, nem csak a pályán értették meg jól egymást, a magánéletben is jó barátok, csütörtökön is együtt szurkolnak majd a Köln elleni visszavágón a csapatnak a MOL Aréna Sóstóban.

Melyik volt a legemlékezetesebb nemzetközi mérkőzésetek Vidi-mezben?

Huszti Szabolcs: Egyértelműen a Chelsea elleni idegenbeli találkozó. Tudom, hogy vereséget szenvedtünk, de egy nagyon jó meccset játszottunk Londonban az angolok ellen, ráadásul tétmérkőzésről volt szó, nem pedig egy baráti derbiről. Már tapasztalt játékos voltam akkor, de így is nagy élmény volt a Stamford Bridge gyepén pályára lépni.

Juhász Roland: Nekem is a Chelsea ugrik be.

Neked az Üllői úton játszott döntetlen?

J. R.: Ha muszáj választanom, akkor inkább nekem is a londoni csoportmeccs. Vesztes meccsre nem szokás azt mondani, hogy nem sikerült rosszul, de úgy éreztem, hogy azért az a teljesítmény rendben volt, azt pedig nem fogom soha elfelejteni, hogy négyezer magyar szurkolt nekünk a Stamford Bridge-n, remek hangulatot teremtettek, szinte csak őket lehetet hallani.

Melyik volt az a meccsetek Vidi-mezben, amikor a legnagyobb meglepetést okoztuk, vagy, melyik volt az a mérkőzés, amire szívesen emlékeztek vissza, mert vert helyzetből sikerült felállnunk?

H. Sz.:  A Kispest elleni kupadöntő! Nem gondolom, hogy meglepetés volt, hogy mi nyertünk, de vezetett az ellenfél, lőttünk egy gólt, amelyet végül nem adtunk meg, mindezek ellenére a végén mégis sikerült behúzni! Sorsdöntő meccsnek is hívhatjuk, hiszen mégis csak egy döntő volt, ráadásul annak ellenére is végig éreztem a pályán, hogy ez a meccs a miénk lesz, hogy sokáig a Honvédnál volt az előny!

J. R. : A Ludogorec elleni párharc előtt ha jól emlékszem nem sok esélyt adtak nekünk az akkor magasabban jegyzett bolgár csapat ellen. Olyasmiket lehetett olvasni, hogy nem számíthatunk sok jóra... Fordítás ugyan nem volt, de azt a nyomást, amit a kinti meccsen az első 15 percben átéltünk, nem nagyon tapasztaltam még a pályafutásom során. De azt átvészeltük, utána pedig taktikus, okos játékkal továbbjutottunk és jöhetett a Malmö!

Mit szóltok ahhoz, hogy idegenben legyőztük a Bundesligában szereplő Köln együttesét?

H. Sz.: Kiváló eredményt ért el a Vidi! A Köln ellen akkor is nagy eredmény idegenben nyerni, ha hetven percet emberhátrányban voltak a németek. Láttuk, hogy tíz emberrel is képes nagy nyomást gyakorolni a csapatra a Köln, de bizonyították a játékosok, hogy nem lehetetlen idegenben legyőzni egy Bundesliga-csapatot.

J. R.: Nagyon-nagy fegyvertény a kinti győzelem, megérdemelt volt a siker. Láttam azért több jó meccset is a csapattól mostanában, több játékos is jó formában van, ők most nagyon a hátukra vették az együttest. Ráadásul egyre többen kezdenek felnőni a húzóemberekhez, ezt lehetett látni egy hete is.

Mit vártok a visszavágótól?

H. Sz.: Abban biztos vagyok, hogy a meccs elejétől kezdve dominálni szeretne a Köln. Ennek ellenére szerintem a Vidi-játékosoknak is úgy kell felmenniük a pályára, hogy a győzelemre törekednek. Az előny nálunk van, de azért az egygólos különbség hamar el tud olvadni. Viszont a közelmúltban például a magyar válogatott is többször bebizonyította, hogy fel lehet borítani a papírformát, szóval ha hisznek magukban a srácok, akkor összejöhet a továbbjutás.

J.R. : Bízom abban, hogy az előbb említett erős mag ismét stabil lesz, sőt, új játékosokkal bővül, és sikerül kiharcolni a továbbjutást! Abban biztos vagyok, hogy a Köln nem fog semmit engedni abból a nyomásból, amit kint a második félidőben láthattunk tőlük. Nem játszanak majd kivárásra, "full presszingre" számítok tőlük, menni fognak majd előre, ezt láttam tőlük a Bundesliga meccseiken is. 

Kint lesztek ti is a helyszínen?

J.R.: Természetesen!

H. Sz.: Igen, meg is hívott minket a klub, Fehérváron szurkolunk majd mi is a csapatnak.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek