A Köln-Vidi mérkőzés odavágója számokban

A Köln ellen debütált Kasper Larsen passzolt a legpontosabban, a jobb oldalunk volt veszélyesebb támadásban a múlt csütörtöki EKL-mérkőzésen.

Csapatunk múlt csütörtökön nagy bravúrt elérve 2-1-re győzött a német 1. FC Köln otthonában, a visszavágót csütörtökön 19 órától játsszuk a MOL Aréna Sóstóban. Cikkünkben az odavágóval kapcsolatban néhány érdekes statisztikára világítunk rá.

Passzpontosság

A mérkőzésen a legnagyobb pontossággal a Vidiben az első mérkőzését játszó dán hátvédünk, Kasper Larsen passzolt, akinek átadásai 90%-os hatékonysággal értek célba. Őt Stopira követi 89%-os pontossággal, de a mérkőzésen gólt fejelő és gólpasszt is adó Budu Zivzivazde 80%-os mutatója is kiemelkedő támadóként.

Aktívabb jobb oldal

A mérkőzés statisztikáit szemlélve megfigyelhető, hogy csapatunk a jobb oldalon sokkal attraktívabb volt támadásban, mint középen vagy a bal szélen. Az ellenfél kapuja előtt veszélyt teremtő lehetőségeink 98%-a jobb oldali támadás után alakítottuk ki. A hazai csapat is a jobb szélen volt veszélyesebb támadásban a statisztikák alapján.

Fókuszban a hosszú átadások

A statisztikákat figyelve látható, hogy csapatunk sokkal több hosszú passzal próbálkozott, mint a kölniek, ami főként a játékstílusbeli különbségnek köszönhető. A hosszú átadásaink százalékos arányban az összes passzunk 21%-át tették ki, ez a szám a hazaiaknál mindössze 9% volt.

Kevés nagy helyzet mindkét oldalon, kiváló helyzetkihasználás csapatunknál

A várható gól mutató (XG) a kapu előtti helyzetek mennyisége helyett a minőségét vizsgálja. A számokból megfigyelhető, hogy a Köln játékosai a góljuk és a második félidei kapufájuk kivételével valójában nem tudtak minőségi helyzetet kialakítani. Csapatunk előtt sem adódott sok lehetőség, ehhez mérten kiemelendő azonban a remek helyzetkihasználásunk, aminek köszönhetően két gólt is szereztünk és előnnyel várhatjuk a csütörtök esti visszavágót.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek