RÓLUNK ÍRTÁK

Kasper Larsen: “Ennél jobb bemutatkozásról aligha álmodhattam volna”

A Nemzeti Sport szerdai számában dán védőnkkel olvashattok interjút.

Minden nap több cikkben is az 1. FC Köln elleni (kezdés: csütörtök, 19.00, MOL Aréna Sóstó) EKL-visszavágó a téma a Nemzeti Sportban. A szerdai számban PIetsch Tibor múlt héten érkező dán védőnkkel, Kasper Larsennel beszélgetett.

– Kezdésnek jó volt, ugye?
– Úgy, bizony. Az első mérkőzésemen nyertünk Kölnben, ennél jobb bemutatkozásról aligha álmodhattam volna. Emlékezetes találkozón értünk el nagyszerű eredményt.

– A Fehérvár múlt hétfőn jelentette be a szerződését, csütörtökön már pályára is lépett. Hány edzéssel a háta mögött?
– Kettővel. Azt nem állítom, hogy könnyű volt így játszani, de rengeteg segítséget kaptam a szakmai stábtól és a társaktól – nemcsak a meccsen, hanem az azt megelőző napokban is. A pályán nem is volt probléma, kitűnően megértettük egymást. Nyilván szükség van arra, hogy még jobban összeszokjunk, de Kölnben úgy éreztem, hogy gyorsan megtaláltuk a közös hangot, nem volt kommunikációs gond köztünk. Ebben talán az is szerepet játszott, hogy a Vidi több meccsét megnéztem, tisztában voltam azzal, milyen futball jellemzi új csapatomat. Persze, mint oly sokszor, ezúttal is a kemény munka volt a siker titka, elképesztő jól harcoltunk Németországban. A helyzetünket nyilván megkönnyítette valamelyest, hogy a huszadik perctől kezdve emberelőnyben játszottunk, de ezt ki is kellett használnunk. Sokat jelentett, hogy hatékonyak voltunk az ellenfél kapuja előtt, ráadásul szép gólokat szereztünk. Összességében elmondható, jó munkát végeztünk csütörtökön. Más kérdés, hogy ennek legfeljebb még pénteken örültünk, azóta már csak arra összpontosítunk, hogy a visszavágó is a terveink szerint alakuljon.

– Kijelenthető, hogy az esély már a Vidi mellett szól?
– Miután kettő egyre nyertünk, a minimális előny nálunk van, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a Köln nagyon erős csapat. Arról nem beszélve, hogy tizenegy játékossal kezdi a mérkőzést. Kétségem sincs afelől, hogy rettentő nehéz meccs vár ránk. Ettől függetlenül nem lehet más célunk, mint hogy még egyszer legyőzzük a Kölnt.

A teljes interjút elolvashatod ide kattintva!

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek