EKL

Nagy küzdelem a pályán, óriási hangulat a lelátón, de a Köln jutott a csoportkörbe

Mindent megtettünk a továbbjutásért, de három góllal megnyerte a visszavágót a német csapat, így ők jutottak be az Európa Konferencia Liga csoportkörébe.

Egészen fantasztikus hangulat fogadta a MOL Aréna Sóstóban a Vidit és az 1. FC Köln csapatát - a két csapat tábora egész napos futballhangulatot varázsolt Székesfehérvárra. Michael Boris nem változtatott a kölni győztes csapaton, tehát a Kovács - Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya - Funsho, Rúben Pinto, Fiola, Dárdai - Zivzivadze tizenegy futott ki a gyepre, amelyet szerdán a német csapat sajtótájékoztatóján külön meg is dicsértek.

A meccs 6. percben Kainz lövésével kezdődött, majd Funsho beadásáról maradt le éppenhogy Zivzivadze. A 10. percben megszerezték a vezetést a németek - Hübers emelkedett a legmagasabbra egy sarokrúgás után, és óriási erővel a hálóba fejelte a labdát (0-1). A gól után is többet birtokolták a vendégek, de nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel egészen a 37. percig, amikor Kainz távoli, erős lövését Kovács védte. Két perccel később Vidi-helyzeten izgulhattak szurkolóink, de Pinto szabadrúgását követően Dárdai Palkó fejelt a kölni kapu mellé, a félidő 1-0-s vendégvezetéssel ért véget.

A szünetben Hangya Szilvesztert Marcel Heister váltotta. A játékrész nagyon nem kezdődött jól számunkra, gyakorlatilag az első percben gólt szerzett a Köln, egy szöglet után Skhiri bombázott 8 méterről a kapunkba (0-2). Öt perccel később kapusunk védte Martel lövését, majd az 54. percben Dárdai került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető továbbot intett.

Egy perccel az előző lehetőség után Dárdai szólója után Zivzivadze közelről, estében lőtt kapura, Schwabe óriási bravúrral védett! A 63. percben Funshót és Rúben Pintót Bumba és Kodro váltotta. Nagyjából hetven perce tartott a mérkőzés, amikor Zivzivadze tornáztatta meg Schwabe-kapust, aki ismét bizonyította, hogy nem véletlen véd az egyik topligában.

A Vidi-tábor folyamatos hangos biztatása mellett rohamozott a csapat, a kölniek önfeláldozóan védekeztek, Bumba és Nego lövésébe is jégkorongos-mozdulatokkal vetődtek bele. A 87. percben Bumba is bemutatott egy nagy mentést egy baloldali kölni beadást után. A hajrában a játékvezető kiállította az 1. FC Köln vezetőedzőjét, Steffen Baumgartot, reklamálás miatt. A hosszabbításban a csereként beálló Schindler is betalált fejjel (0-3). Óriásit küzdött a csapat, nagyot mentek szurkolóink is a lelátón, de a Bundesligában szereplő Köln jutott be a csoportkörbe. 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek