TUDÓSÍTÁS

A Honvéd elleni sikerrel megvan az aranyérem!

Stefan Scsepovics és Boban Nikolov góljaival megnyertük a 100. Vidi-Honvédot és ezzel az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírását is!

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában együttesünk a Budapest Honvéd ellen lépett pályára azzal a tudattal, hogy győzelem esetén biztosan bajnoki címet ünnepelhettünk. A Ferencváros 17:30-as kezdettel játszott a DVTK csapatával és mivel 4-0-s győzelmet ért el, pontszámban ideiglenesen utolérte a Vidit a tabellán.

Csapatunkba visszatérhetett eltiltásából Danko Lazovics, aki Varga Józsefet váltotta a kezdőben, Anel Hadzic ezúttal hátrébb kapott szerepet. A Honvéd gárdájában nem léphetett pályára az eltiltott Gazdag Dániel, játszott viszont egykori középpályásunk, Pölöskei Zsolt és egykori védőnk, Heffler Tibor, illetve a Lanzafame-Eppel duó. Kamber Djordje és Lovric Ivan nem kerültek meccskeretbe.

Az ünnepélyes kezdőrúgást Garancsi István, a Vidi tulajdonosa, Hernádi Zsolt, a Vidi főszponzorának, azaz a MOL-nak elnök-vezérigazgatója, illetve a Dunaszerdahelyi DAC tulajdonosa, Világi Oszkár végezték el, ezzel ünnepelve, hogy a felvidéki magyar csapat 25 év után újra kijutott a nemzetközi porondra, és az Európa Ligában indulhat! Az "igazinál" a Honvéd indította útjára a labdát. Az első tíz percben nagy lehetőség nem alakult ki a kapuk előtt, a 8. minutumban Pátkai kapott sárga lapot.

A 14. percben Stopira beadása szállt át Gróf feje fölött és egy pillanatra úgy tűnt, a kapuba hullik, de végül elment keresztbe. Néhány másodperccel később ismét balhátvédünk próbálkozhatott beadással, többen is érkeztek, de végül ehhez sem ért hozzá senki.

A 21. percben Kovács ugratta ki Stefan Scsepovicsot, aki ziccerbe került volna, ha sikerül megkaparintania a labdát, de Gróf előbb odaért és felszedte. Négy perccel később Nego tört előre gyönyörűen, letette Stefannak, aki sarokkal továbbpörgette a befutó Lazovics elé. Szerb támadónk megtolta, majd közelről lőtt, de Gróf hárítani tudott. A kipattanót Stopira emelte rá, de célt tévesztett.

A 26. percben Heffler fejelt össze Pátkaival, előbbi sárgát kapott. A 27. minutumban megszereztük a vezetést! Nego bedobása után Pátkai fordult le Kosútról, majd az alapvonalról Stefanhoz játszott, aki 7 méterről nem hibázott és a kapu jobb oldalába pörgetett (1-0).

A 32. percben Lazovics vette észre középen Stopirát, aki átvette, majd 23 méterről óriási bombát eresztett meg, Gróf nagy vetődéssel ütötte szögletre. A sarokrúgást Lazovics adta be és ismét balhátvédünk került helyzetbe, fejese célt tévesztett.

A 34. percben Lazovics beadását Stefan irányította kapu felé, de Gróf zsákmánya lett a labda. A Honvéd ezekben a percekben ritkán birtokolta a labdát. A 40. percben kerültek először helyzetbe a vendégek, Lanzafame forgolódott középen, majd 17 méterről lőtt, de mellépattogott a játékszer.

A félidőt Vidi-helyzet zárta, Danko Lazovics tekert mellé 25 méterről egy szabadrúgást.

A 48. percben Eppel passzából Lanzafame lépett be büntetőterületünkre, de lövését Vinícius szépen blokkolta. Az 57. percben Lanzafame durrantott mellé 24-ről. A következő támadásból Hadzic buktatott, sárgát kapott.

A 62. percben Nikolov tüzelt 26 méterről, egy védőn megpattant, így szöglet lett. A sarokrúgás előtt Danilo állt be Tonci Kukoc helyére. A 66. percben Kovács állított meg egy kispesti kontrát szabálytalansággal, amiért sárgát kapott.

A 67. percben Marko Nikolics vezetőedzőnk is kihasználta első cserelehetőségét, Marko Scsepovics bátyját, Stefant váltotta. A 71. percben Nego adott be jobbról, Pátkai érkezett és az alapvonalról, ballal, vetődve életerősen tüzelt, Gróf szögletre ütötte. Lazovics végezte el a sarokrúgást, amelyet Vinícius közelről fejelt fölé.

A 75. percben Banó-Szabó is elhagyta a játékteret, Májer Milán 7. NB I-es mérkőzésén kapott lehetőséget. Nem sokkal később Kovács István is befejezte a mérkőzést, az ő helyére Varga József jött.

A 80. percben eldöntöttük a mérkőzést és ezzel a bajnokság kimenetelét is: Lazovics emelt a félpálya közeléből Marko Scsepovics felé, aki mellel levette, majd Pátkai elé pattant a labda, aki a tizenhatoson belül helyezkedő Nikolovhoz játszott. Macedón középpályásunk 10 méterről belőtte Gróf alatt a labdát (2-0).

A 82. minutumban Lanzafame fordult volna le az ötös sarkán, Vinícius becsúszott és szögletre mentett. Egy perccel később Pölöskei beadására robbant be Eppel, de csak a kapu mellé tudta piszkálni. A 87. percben Danko Lazovics jött le a pályáról, Fiola Attila állt be az utolsó percekre, a túloldalt Pölöskei Zsolt helyére a debütáns Szendrei Norbert jött. A 91. percben Lanzafame sárgult be.

Az utolsó percekre egy fokozattal feljebb kapcsolt a Honvéd, de gólt nem tudtak szerezni, így pontosan egy esztendővel a 2017-es bajnoki döntő után sikerült revansot venni a kispestieken és ezzel egy fordulóval a vége előtt megnyerni az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírását.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek