Marko Nikolics: "Ez nem valaminek a vége, ez valaminek a kezdete!"

Bajnokcsapatunk vezetőedzője és Supka Attila tartott sajtótájékoztatót a találkozó után.

Marko Nikolics:

"Igazi csapattá váltunk a téli szünet után. Tizenhárom mérkőzésen négy gólt kaptunk, stabilan szerepeltünk végig. Nem szeretnék nagy beszédet tartani, de szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ezért a bajnoki címért dolgozott. A tulajdonosnak, Garancsi Istvánnak, a sportigazgatónak, Kovács Zoltánnak, a stábomnak, a klub dolgozóinak, és persze a családomnak, akik akkor is a fejemben járnak, amikor nincsenek velem. Megemlíteném még két jobbkezemet, Radoje Szmiljanicsot és Goran Basaricsot is, akik követtek engem Magyarországra, hogy együtt dolgozhassunk. Nem utolsósorban természetesen nagy köszönet a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak a szezon során. Az igazi hősei ennek az eredménynek viszont a játékosok! Nem csak jó futballisták vannak nálunk, hanem jó emberek, ez az egyik kulcs. A héten nem csináltunk semmit máshogy, mint eddig, a megszokott módon készültünk a találkozóra. Mi végig a labdarúgásra koncentráltunk a szezon során. Magyarországon jó dolgok történnek a sport világában, mi pedig szeretnénk a labdarúgás pozitív oldalát promótálni. A bajnoki cím értékét pedig tovább növeli, hogy igazi hazai pálya nélkül lettünk aranyérmesek. A mai nap amúgy nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete. Álmodunk arról, hogy sikeresek legyünk Európában, az álomért pedig keményen dolgozunk majd a jövőben."

A sajtótájékoztatón szóba került vezetőedzőnk jövője is, valamint a csapat programja is.

"Ahogy a tv-ben is elmondtam, nem igaz, hogy hazamegyek a Partizanhoz, sem az, hogy már aláírtam az új szerződésemet. Hosszútávra érkeztem, úriemberek módjára megegyeztünk arról, hogy folytatjuk, de még nincs aláírva semmi. Egyébként sem mennék sehova, hiszen jelenleg is 2019 nyaráig érvényes a szerződésem. A pletykák elterjesztése destabilizációs kísérletek voltak, de nagyon őszinte a klubon belüli kommunikáció, így nem volt ránk hatással. A csapat majd a bajnokság után orvosi vizsgálatokkal kezd, két napig Fehérváron készülünk majd, utána utazunk Ausztriába két hétre. Ott öt edzőmérkőzést tervezünk, ellenfeleink lesznek jelen állás szerint a DAC, az Osijek, a Rostov és a Kapfenberg is."

Supka Attila:

"Gratulálok a Videoton csapatának ahhoz, hogy megnyerték a bajnokságot. A mai mérkőzésre úgy érkeztünk, hogy pontot, pontokat szerettünk volna szerezni, a céljaink eléréséhez nagyon nagy szükségünk lett volna rá. Még így sincs sok minden veszve, viszont hetek óta ezer sebből vérzünk, nem egy meghatározó játékosunk nem tud játszani. Így elég nehéz a csapatot összeállítani, de akik a pályára kerültek a mai mérkőzésen, mindent megtettek azért, hogy ebből jól jöjjünk ki. Sajnos elkövettünk néhány olyan hibát, ami eldöntötte az összecsapást. Az első félidőben nem mertünk úgy futballozni, ahogy azt kitűztük magunk elé, a másodikban egy picit jobban néztünk ki és több lehetőségünk volt, de egy újabb hiba megpecsételte a sorsunkat. Az utolsó mérkőzésen be kell gyűjtenünk a három pontot!"

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek