FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Bemutatjuk az ukrán Dnipro csapatát

A kétszeres szovjet bajnok a nemzetközi kupák rendszeres résztvevője.

Az ukrán Dnipro az idei Európa Ligában továbbjutott csoportjából, pedig nem akármilyen ellenfelekkel kellett megküzdenie, ám a holland PSV Eindhoven, az olasz Napoli és a svéd AIK hármasával szemben négy győzelmet és két vereséget gyűjtött be, így mondhatni könnyedén lépett tovább a kieséses szakaszba. Érdekesség, hogy az Európa Liga legjobb 32 csapata között februárban az ukránok éppen egyik csoportellenfelünkkel, a svájci Basellal találkoznak majd.

Az 1918-ban alapított klub székhelye az egymillió lakosú ukrán város, Dnyipropetrovszk, meccseit a 31 ezres Dnipro Arénában játssza. Legnagyobb sikereit kétségkívül még a szovjet érában érte el, amikor kétszer is - 1983-ban és 1988-ban - bajnoki címet szerzett, illetve 1989-ben kupát nyert. Ukrajna megalakulása óta az ukrán bajnokságban szerepel, ahol eddig egy ezüstéremmel (1993), illetve három kupadöntővel dicsekedhet - amelyeket egytől-egyig elvesztett a Sahtar ellenében.

A spanyolországi edzőtáborban a Dnipro korábbi két ellenfelünket, a román Rapidot és az orosz Dinamo Moszkvát egyaránt 3-1-re győzte le.

Fotók forrása: fcdnipro.ua

Szerző: Gyurina Zsolt

További hírek