ELLENFÉL-LES

Ismerd meg szombati ellenfelünket!

A Vasas az NB II-ben "félidőben" a tabella negyedik helyén áll hat ponttal lemaradva a feljutást jelentő második helytől.

Szombaton 11:30-kor a Vasas otthonában lépünk pályára, ez lesz mindkét együttes számára az utolsó felkészülési mérkőzés a bajnoki rajt előtt. A mérkőzésre zárt kapuk mögött kerül sor, kérjük szurkolóinkat, hogy ne induljanak el az összecsapásra.

Eddig 97 alkalommal találkoztunk az élvonalban az angyalföldi együttessel, 34-et megnyertünk, 30-at elveszítettünk, 33-szor pedig döntetlent játszottunk, vagyis nagyon kiegyenlített az egymás elleni mérlegünk. A gólkülönbség 139-127 a javunkra. Érdekesség, hogy 1999-ben egy Vasas elleni döntetlen az utolsó fordulóban az NB I-es búcsúnkat jelentette, míg tavaly szintén egy Vasas elleni döntetlen az utolsó fordulóban az élvonalbeli tagságunk meghosszabbítását érte.

Szombati ellenfelünk ebben a szezonban az NB II-es bajnokságban szerepel, és bár 18 forduló telt el eddig a bajnokságból, az utolsó tavalyi játéknapon a rossz pályák miatt több meccs is elmaradt - köztük a Vasasé is - így az angyalföldiek 17 bajnokit játszottak eddig le, ezekből 9-et megnyert, 5 döntetlen mellett 3 alkalommal vereséget szenvedett. Hazai pályán csak egyszer kapott ki a Vasas, még az első fordulóban a Budafok tudott nyerni 1-0-ra a XIII. kerületben. A legnagyobb arányú győzelmét épp az egyik fő rivális csapat, az ETO FC Győr ellen érte el a szezonban a Vasas, hazai pályán 6-0-ra ütötte ki a zöld-fehér alakulatot, amely jelenleg a feljutást érő második helyen áll, ugyancsak 17 lejátszott bajnoki után.

A fővárosi piros-kékek az első bajnoki meccsüket idén február 5-én a Szeged ellen játsszák majd, ami máris nagy rangadó lesz, hiszen a Szeged a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást, ősszel pedig 4-3-ra nyerni tudtak hazai pályán a Vasas ellen. Az angyalföldi csapat legeredményesebb játékosa jelenleg a nyolcgólos Tóth Milán László.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek