SZEZONÖSSZEFOGLALÓ

2023-2024-es szezon

Egy hajszállal maradtunk le a dobogóról.

A nyári átigazolási időszakban több labdarúgó is távozott a Viditől: nyolc év után hagyta el a Vidit a magyar válogatott Nego Loic, tizenegy év után pedig Stopira, rajtuk kívül távozott még Alef, Jevhen Makarenko, Artem Sabanov, Marcel Heister, Kojnok Zsolt, Kovácsik Ádám, Dárdai Palkó, Lyes Houri és Zeke Márió is.

Kölcsönbe távozott Dala Martin és Babos Bence. Természetesen nem csak távoztak a Viditől, hanem érkeztek is játékosok a nyár folyamán: Franck Bambock, Berki Marcell, Mamoudou Karamoko, Tóth Balázs, Kalmár Zsolt, Gergényi Bence és Spandler Csaba.

Ezúttal a nemzetközi kupában nem voltunk érdekeltek, így csak a bajnokságra és a MOL Magyar Kupára kellett összpontosítanunk. Ez utóbbi viszont nem sikerült jól, szeptemberben, az első meccsünket elveszítettük az NB III-as ESMTK ellen, így számunkra hamar véget ért a kupaküzdelem. A kiesés után beadta lemondását Juhász Roland sportigazgató és távozott Szabó Bence sportigazgató-helyettes is.
A gyenge szezonkezdet után – a bajnokságot három vereséggel és egy döntetlennel kezdtük, az első győzelmünket az 5. fordulóban szereztük meg – az őszi idény második felére kiegyenesedett csapatunk és a téli szünetet a 3. helyen töltöttük.

Télen is több játékost igazoltunk, az alábbi labdarúgók érkeztek: Nejc Gradisar, Simut Mario, Kovács Patrik, Sigér Dávid, Nicolás Stefanelli és Veszelinov Dániel.
Természetesen távozók is voltak: Kenan Kodro, Kovács Dániel, Deybi Flores, valamint kölcsönbe Szabó Levente, Lirim Kastrati és Franck Bambock.

A tavaszi szezonban is kiegyensúlyozottan, jól szerepelt csapatunk és végig harcban voltunk a dobogóért, amelyről azonban ha csak egy hajszállal is, de az utolsó fordulóban lemaradtunk, mivel hazai pályán nem tudtuk legyőzni a DVTK-t. A mieink a 4. helyen végeztek, de ezzel is sikerült kiharcolnunk azt, hogy egy év szünet után ismét nemzetközi kupameccset játsszunk a nyáron.

Szerző: fehervarfc.hu

További hírek