TUDÓSÍTÁS

Magabiztos győzelem az utolsó edzőmeccsen

A mieink 3-0-ra nyertek a Vasas otthonában. 

Szombaton 11:30-kor a Vasas otthonában játszottuk az utolsó felkészülési meccsünket a jövő heti, ZTE elleni bajnoki rajt előtt. Vezetőedzőnk az alábbi tizenegy játékost jelölte a kezdőbe: Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Spandler - Bese, Katona, Pinto, Christensen, Schön - Szabó L., Karamoko - utóbbi játékos a bemelegítés során kisebb fájdalmat érzett, ezért a biztonság kedvéért ő végül nem lépett pályára, helyette Kastrati kezdett.

Az első percek helyzet nélkül teltek el, majd két Vasas-lövést jegyezhettünk fel, de komolyabb izgulni valónk nem volt. A 26. percben Kastrati lövését blokkolta az egyik hazai védő, majd nyolc perccel később Spandler csúsztatása ment kapu mellé. Az első játékrészt egy 16 méteres hazai lövés zárta, de Tóthnak nem kellett védenie.

A második félidőt góllal kezdtük, a 47. percben Kastrati szerzett agresszíven labdát, Schönhöz passzolt, aki visszaadta a labdát a koszovói támadónak, akinek beadását pedig a remekül érkező Katona lőtte a hálóba (0-1). A 63. percben Schön remek beadására Kastrati robbant rá, kapásból el is lőtte a labdát, talán fél métert tévedett. Két perccel később Tóth Balázs védett egy tizenhatoson belüli Vasas-lövést. A 72. percben egy védelmi megingást kihasználva Szabó Levente egyedül vezette a labdát a kapusra, és higgadtan a hálóba is gurította azt a hálóőr mellett (0-2).

Bő öt perccel később Tobias Christensen 18-ról óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe (0-3). A 81. minutumban ismét Christensen villant meg, 16 méterről ezúttal a kapufát találta telibe. Az utolsó percben Tóth Tamás Vid mentett nagyot a saját kapunk előterében, így végül maradt a 3-0-s Vidi-siker az utolsó edzőmeccsünkön.

Jövő héten szombaton a ZTE FC otthonában játsszuk az első idei bajnoki mérkőzésünket.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek