VIDEOTON FC - FC DNIPRO 0-1 (0-1)

Egyenrangú ellenfelei voltunk az ukrán sztárcsapatnak

A hovát válogatott Kalinic 43. percben szerzett góljával nyert ellenünk az FC Dnipro.

Utolsó spanyolországi barátságos meccsünket az ukrán FC Dnipro ellen játszottuk, akik eddig négy felkészülési mérkőzésükből hármat megnyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak. A Young Boys ellen 1-0-ra, a Rapid Bukarest és a Dinamo Moszkva ellen pedig egyaránt 3-1-re győztek, míg első edzőmeccsüket a spanyol másodosztály 4. csoportjában szereplő Real Balompédica Linense ellen vívták meg, a végeredmény 1-1 lett.

Az ukránok a legerősebb összeállításukban léptek pályára, a kezdőcsapatuk összértéke 34 millió euró. Az ötödik percben Torghelle gyanús körülmények között került a kék mezes védők között a földre az ukránok 16-osán belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A 12. percben Kalinic leshelyzetből talált a kapunkba, így nem változott az állás. A 26. percben óriási szerencséje volt az FC Dnipronak, Haraszti 24 méterről leadott lövése a felső lécen csattant, Jan Lastuvka mozdulni sem tudott a labdára. A 37. percben Bozsovicsnak kellett nagyot védenie Konoplyanka lövését követően. Három perccel később ismét Haraszti előtt adódott gólszerzési lehetőség, ezúttal azonban nagy bravúrral védett Lastuvka, a kipattanót pedig hiába juttatta Torghelle a kapuba, a partjelző lest jelzett. A 43. percben a horvát válogatott Kalinic fejelt az ötös környékéről egy jobb oldali beadást követően Bozsovics kapujába. A labda Kaká feje fölött elszállt, Szolnoki pedig már nem ért időben oda, hogy megzavarhassa Kalinicet, Bozsovics viszont hiába vetődött, nem volt esélye védeni a közeli fejest (0-1).

A második félidő egy hatalmas Bozsovics-bravúrral kezdődött, Kravchenko szabadrúgását tornázta ki kapusunk a jobb alsó sarok elől. Két perccel később Nikolics távoli lövése alig kerülte el az ukránok kapuját. Újabb két perc elteltével Haraszti bal oldalról ívelt kapu elé, Paraiba pedig futtából, öt méterről fejelt nem sokkal kapu mellé. A 65. percre mindkét csapat lecserélte valamennyi mezőnyjátékosát a kezdőcsapatból. A 71. percben Oliveira passzolt Nikolics felé, azonban a kapujából jó ütemben kimozduló Lastuvka az utolsó pillanatban megkaparintotta a játékszert. Négy perccel később Kankava kapáslövése ment alig kapu mellé. A 83. percben Hector beadását Nikolics fejelte kapura, a labda nagyon kellemetlenül megpattant a gólvonal előtt, azonban az ukránok kapusa nagy bravúrral védett. Az utolsó percekben hiába birtokoltuk többet a labdát, újabb gólhelyzetünk már nem volt, sőt a 90. percben Bozsovicsnak kellett újabb nagy védést bemutatnia Kobakhidze lövését követően.

A végeredmény maradt 1-0 az ukránok javára, azonban teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az FC Dnipronak. Csapatunk szerdán utazik haza Spanyolországból, szombaton 16 órakor pedig Székesfehérváron lépünk pályára Magyar Kupa-mérkőzésen a ZTE ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu/Kupeczik Krisztián

További hírek