INTERJÚ

"A magyar bajnokság bizonyos szempontból jobb, mint a portugál"

Az európai topbajnokságokban edződött brazil védőnk, Kaká a Vidivel is a legjobb akar lenni.

Érdekes volt látni a Dinamo Moszkva elleni meccs félidejében, hogy mennyire jót beszélgettél Kevin Kurányival. Nyilván a Bundesligából ismeritek egymást, de ilyen jó maradt köztetek a kapcsolat?

Amikor a Herthában fociztam, akkor ismerkedtem meg vele. Igaz, egy csapatban sosem játszottunk, de jó barátok lettünk, többször beszélgettünk egy csésze kávé mellett. Ráadásul Kevin szintén Brazíliában született, és hozzám hasonlóan számára is fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a honfitársaival. Mindezek mellett roppant barátságos, közvetlen ember, úgyhogy büszke vagyok arra, a barátomnak mondhatom őt.

A szezon közben a feleséged és a kisfiad veled éltek Székesfehérváron. A felkészülési időszak alatt hol lakik a családod?

Most Portugáliában élnek, a feleségem ugyanis várandós, márciusra várjuk a második gyerekünket. Minden nap beszélünk egymással az interneten. Amíg meg nem születik a gyerekünk, addig a feleségem már nem utazhat, így egy darabig egyedül leszek majd Magyarországon, de amint lehetséges, jönnek ők is Székesfehérvárra. Már nagyon várom, hogy együtt legyen a család.

Több nagy klubban és előkelő bajnokságban szerepeltél már. A magyar bajnokság erősebb vagy gyengébb, mint amire számítottál?

A magyar bajnokság egyáltalán nem rossz, nagyon szoros a verseny, minden csapat komolyan veszi a mérkőzéseket. Ez pedig nagyon jó, hiszen újabb és újabb erőfeszítésekre sarkall. Nekem mindig az a legfontosabb, hogy az a csapat, amelyben játszom, a legjobb legyen, a Vidivel is erre törekszem minden erőmmel. Azt kell mondanom, hogy a magyar bajnokság nem sokban tér el más európai bajnokságtól - itt persze nem a topbajnokságokra gondolok, ahol teljesen mások a pénzügyi lehetőségek - viszont például a portugál bajnokságnál abból a szempontból jobb, hogy Magyarországon öt-hat csapat közel azonos játékerőt képvisel, és akár az utolsó fordulóig nyílt a küzdelem a bajnoki címért. Portugáliában azonban legkésőbb a szezon háromnegyedénél a három nagy csapat általában már fényévekre van az üldözőktől.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek